Rikardo Sa Pinto
Rikardo Sa Pinto

Pretplaćen na velikane u problemu – Rikardo Sa Pinto

Vreme čitanja: 2min | ned. 12.08.18. | 11:57

Sada blizu Legijine klupe

Energiju ima, ali ne i sreću da preuzme pravi klub u pravo vreme. Istina, Rikardo Sa Pinto je u karijeri vodio i veće klubove no što je po trenerskom pedigreu zaslužio, ali uvek su svi oni bili u nekakvom problemu. Pa i sada tako: čuveni Portugalac mogao bi da sedne na klupu Legije.

Klub iz Varšave doduše nema finansijskih problema kakve su morile Crvenu zvezdu dok je Sa Pinto sedeo na klupi (otišao je zato što mu je klub prodao Uroša Spajića, jedinog igrača na čijem je ostanku insistirao) niti kao Standard iz Liježa u svakom smislu debelo zaostaje za konkurencijom u domaćem prvenstvu.

Izabrane vesti

Ali činjenica je da Legija ima svoje probleme.

U Ligi šampiona izbacio ju je Spartak iz Trnave, a u prva tri kola prvenstva Poljske osvojila je samo četiri boda, pa je na devetom mestu na tabeli. Odmah posle poraza od Spartaka smenjen je Hrvat Dean Klafurić, na njegovo mesto privremeno je seo naš Aleksandar Vuković, igračka legenda Legije, ali izgleda da će posle svega dirigentska palica biti poverena Sa Pintu.

Navodno, ugovor bi trebalo da bude potpisan u ponedeljak, na period od tri godine, a debi će imati u četvrtak u Ligi Evrope kada u Luksemburgu Legija bude pokušavala da nadoknadi zaostatak od 1:2 iz prvog meča sa Didelanžom?! Ko zna kakva će atmosfera do tada. Jer sad sledi Pjast, a Pjast je dobio sve rivale u prva tri kola i prvi je na tabeli poljske Ekstraklase. Doduše, imao je lagan raspored, a skori dolazak novog trenera verovatno će motivisati goste.

POLJSKA 1, četvrto kolo:

Petak:

Lehija – Mjeđ 2:0
Visla Krakov – Visla Plok 1:1

Subota:

Pogon Šćećin – Krakovija 1:1
Arka – Gornjik 1:1

Nedelja:

15.30: (2,75) Pjast (3,10) Legija (2,55)
18.00: (2,50) Zaglebje (3,15) Jagjelonija (2,75)
18.00: (1,50) Leh (3,90) Zaglebje S. (6,25)

Ponedeljak:

18.00: (2,10) Korona (3,25) Slask (3,35)

(FOTO: Action Images)


tagovi

Legija VaršavaRikardo Sa Pinto

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara