"Paje ljubi kopačku Grizmana"
"Paje ljubi kopačku Grizmana"

Preživeli! Francuzi su danas igrali glavom, ali će za titulu morati da upotrebe i noge (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 26.06.16. | 16:50

Trikolori u Lionu bolji od Republike Irske posle preokreta - 2:1

Paje ljubi kopačku GrizmanaUmalo da bude:
„Au revoir, France“.

Umesto toga, bilo je:
„Allez, allez“.

Izabrane vesti

IzjednačenjeIščupali su se Trikolori. Visili su na litici, pretio im je slom. Slobodan pad u provaliju. A onda ih je sa obe ruke na bezbednu teritoriju doveo Antoan Grizman.

Golovima napadača madridskog Atletika, domaćin je preživao skoro jednočasovnu dramu u Lionu i tek posle preokreta zakoračio u četvrtfinale turnira na kome cilja trofej. Samo, da bi do njega stigao moraće da igra bolje i ima bar još nekog raspoloženog igrača da bi u narednim rundama savladao jače timove nego što je žilava, uporna i hrabra Republika Irska - 2:1 (0:1).

Drugi gol GrizmanaMeč u Lionu odlučen je početkom drugog poluvremena. Ili, u pauzi između dva dela igre. Selektor Francuza Didije Dešan uočio je da njegov tim igra sporo, bezvoljno i da maltene ne predstavlja opasnost ostrvskoj selekciji, pa je naredio promenu sistema. Uveo je Kingslija Komana umesto Engoloa Kantea i dao mu zadatak da probija po desnoj strani. Na levoj je sa pozicije polušpica na krilo premestio Dimitrija Pajea i ostavio centarforovima Olivijeu Žiruu i Antoanu Grizmanu više prostora u napadu. Naredio je centaršuteve.

Crveni karton DafijuPlan je uspeo. Za samo tri minuta, domaćin je preokrenuo rezultat. Iz vazduha. Najpre se u 58. na ubacivanje Bakarija Sanje poklonio Grizman i razveselio dotad zabrinutu publiku, da bi u 61. Žiru spustio loptu glavom na zemlju partneru u napadu, a ovaj vešto savladao Darena Rendolfa i sprečio, verovatno, najveću senzaciju Prvenstva Evrope.

Rami neće igrati u četvrtfinalu zbog ovog startaJoš kad je u 66. naterao Šejna Davija da ga obori pred kaznenim prostorom i zaradi crveni karton postalo je jasno da su Francuzi posle rezultatske stekli i brojčanu, ujedno i psihološku, prednost, pa im je preostalo samo da mirnim tempom privedu susret kraju. Sad mirno čekaju duel Engleska - Island, koji će im biti rival u četvrtfinalu. Na njemu Dešan neće moći da računa na Adila Ramija i Engola Kantea, jer su obojica danas zaradila suspendujuće žute kartone.

Francuzi su uspeli da sačuvaju trend nepobedivosti na utakmicama koje igraju nedeljom na Prvenstvu Evrope. Ovo im je bio peti trijumf, imaju i dva remija. Nijedan poraz. Iako su sad baš njemu gledali u oči.

Jer, Irci su počeli meč kao u transu. Pol Pogba je skrivio penal tako što je u prvom opasnom napadu na utakmici oborio Šejna Longa, a Robert Brejdi preciznim udarcem postigao najbrži gol u istoriji EP-a iz penala. Igrao se drugi minut i delovalo je, ne samo zbog toga, da ekipa koja je preživela grupu sa Šveđanima, Belgijancima i Italijanima mogu do senzacije.

Radost Iraca posle pogotka BrejdijaHvatali su Francuze na spavanju, koristili njove ogromne rupe u odbrani i delu terena između veznog reda i poslednje linije, ali nisu imali sreće. Između ostalo i što Igo Loris branio kapitenski i bar sa dve intervencije sačuvao favoritu šanse za preokret do kojeg je na kraju i došao koristeći baš oružije Iraca. Igru iz vazduha.

Da bi stigli do evropskogh trona kome se nadaju moraće da igraju veštije do noge.

------------------------------------------------------

PRVENSTVO EVROPE, OSMINA FINALA

FRANCUSKA – REPUBLIKA IRSKA 2:1 (0:1)
/Grizman 58, 61 - Brejdi 2 pen/

Stadion: Park Olimpik Lion
Sudija: Nikola Ricoli (Italija)
Žuti kartoni: Kante, Rami (Francuska), Kolman, Hendrik, Mekarti, Long (Republika Irska)
Crveni karton: Šejn Dafi (Republika Irska) u 66. minutu

Francuska: Loris - Sanja, Rami, Košćijelni, Evra - Kante (od 46. Koman, od 90+3. Sisoko), Pogba, Matuidi - Grizman, Paje, Žiru (od 74. Žinjak).

Republika Irska: Rendolf - Kolman, Kiof, Dafi, Vord - Mekarti (od 71. Hulahan), Hendrik, Brejdi, Meklejn (od 68. O'Šej) - Long, Marfi (od 65. Volters).

(FOTO: Action images)


tagovi

reprezentativni fudbalreprezentacija Republike IrskeFudbalska reprezentacija Francuskemeđunarodni fudbalIrskaFrancuskaeuro 2016Antoan Grizman

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara