Priča je ozbiljna: Barsa sa Pogbom pravi kičmeni stub novog tima

Vreme čitanja: 2min | čet. 02.08.18. | 10:19

Katalonci ozbiljno zagrizli u nameri da ostvare jedan od najvećih transfera ovog leta u svetu fudbala

Milioni koji su bili spremljeni za kupovinu Antoana Grizmana, nisu potrošeni, pošto je Francuz odlučio da ostane u Madridu, pa je Barselona, prema pisanju Mundo Deportiva, rešena da ogroman novac prosledi za kupovinu zvezde Mančeste junajteda Pola Pogbe.

Novi tehnički direktor Barselone, Erik Abidal, rešen je da ostavi trag u svom prvom prelaznom roku, zato je odlučan da ovog leta ostvari jedan megalomanski transfer. Da može da bude nezgodan pregovarač, već je pokazao u primeru dovođenja Brazilca Malkoma iz Bordoa. Svaka čast za Malkoma, ali je Pogba iz potpuno neke druge priče.

Izabrane vesti

Katalonci od početka leta tragaju za adekvatnim rešenjem na poziciji centralnog veznog igrača, koja je upražnjena odlascima Andresa Inijeste i Paulinja. Prva opcija bio je vezni igrač Pari Sen Žermen Adrijen Rabio, ali je po tom pitanju izgleda nemoguće pronaći dogovor sa Naserom al Kelaifijem, pa je sada glavna meta Pol Pogba.

Barsi je neophodan top igrač, koji na sredini terena odiše kvalitetom, snagom i kontrolom igre. Sve su to karakteristike sjajnog Francuza, koji je navodno pokvario odnose sa Žozeom Murinjom i želi da ode iz kluba.

Poznati menadžer, koji vodi računa o karijeri Pola Pogbe, Mino Rajola, navodno je još sredinom jula ponudio svog igrača Barseloni, ali tada Katalonci nisu bili u mogućnosti da se razmeću sa milionima. Ipak, čini se da sada jesu.

Da su Katalonci više nego ozbiljni pokazao je i Abidalov potez. Francuz se sa svojim sunarodnikom juče susreo na Beverli Hilsu i predstavio mu svoje planove. Ostaje da se vidi koliko bi novca za obeštećenje tražio Mančester junajted, koji je Pogbu pre dva leta, računajući i bonuse, platio Juventusu 120.000.000 evra. Pretpostavlja se da Crveni đavoli ne bi pristali da se odreknu svoje zvezde za manju sumu. Ipak, rado bi se odrekli Pogbine plate, koja teška 13.600.000 evra po sezoni.

Treba napomenuti i da Rajola ovog leta još uvek nije ostvario nijedan bombastičan transfer, tako da sasvim sigurno želi da njegovo ime i fotografije ponovo preplave sve svetske medije.

Foto: Action images


tagovi

Pol PogbaErik AbidalŽoze MurinjoLetnji prelazni rok 2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara