Prijatelji sporta gosti u svojoj kući

Vreme čitanja: 2min | pon. 30.07.18. | 08:18

Mepen će imati više navijača na stadionu Lotea, koji je pred početak sezone promenio 15 fudbalera i trenera

Prijatelji sporta, srećno! Lote večeras protiv Mepena otvara sezonu u Trećoj ligi Nemačke, posle godine u kojoj je strepeo za opstanak iako se očekivalo da bude pri vrhu. Maleni klub sa severozapada Nemačke pokazao je pre dve sezone, kada je pravio čuda u kupu Nemačke izbacivši Verder, Leverkuzen i Minhen 1860 i došavši do četvrtfinala, da poseduje određeni kvalitet, ali nešto nije štimalo. Baš iz tog razloga Športfrojnde su napustili trener i dvanaestorica fudbalera, dok su se trojica penzionisala. Dakle, ukupno 15 igrača je otišlo iz Lotea.

Novi kormilar Matijas Maukš je optimista, ali je svestan da će biti teško uigrati 14 novajlija. A, plaši se i vrućine.
"Nadam se da u vreme odigravanja utakmice neće biti tako vruće kao prethodnih dana. Nismo mogli normalno da treniramo, kako zbog visoke temperature, tako i zbog činjenice da imamo mnogo novih igrača. Još se uigravamo i treba vremena da momci uđu u ritam. I pored svega, mreža mora da nam miruje. To je osnova za dobar rezultat", komentarisao je Maukš pred meč.

Izabrane vesti

Paradoksalno zvuči, ali Lote će se, kao i u većini slučajeva, osećati kao gost u svojoj kući.
"Ne smeta mi što će gosti imati više publike na našem stadionu. Radujem se dobroj atmosferi, pošto se očekuje oko 4.000 navijača", dodao je Maukš.

Mepen će imati podršku od 2.500 pristalica koje su najavile dolazak, i koje jedva čekaju da na delu vide miljenike posle pripremnih mečeva u kojima je njihov tim na kolena bacao ekipe poput Stouka, Zvolea i Heraklesa. U odnosu na prošlu sezonu, koju je Mepen okončao na sedmom mestu sa 18 bodova više od Lotea, gosti su ostali bez glavnog napadača i drugog strelca takmičenja Benjamin Girta. On je prethodne dve godine u ligaškim utakmicama za Mepen postigao 39 golova na 64 utakmice.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Pon 19:00 3110 NEM 3 Lotte - SV Meppen ug 3+ 2,00
Ukupna kvota2,00

NEMAČKA 3 - 1. KOLO

Ponedeljak
19.00: (2,70) Lote (3,05) Mepen (2,60)

*** kvote su podložne promenama

Foto: Action Images


tagovi

Nemackanemačka 3Lote

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara