""
""

Prijem Kosova u FIFA je demonstracija političke sile

Vreme čitanja: 1min | sub. 14.05.16. | 13:13

„To je nastavak silovanja posla“, poručio ministar za rad i zapošljavanje Aleksandar Vulin

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin ocenio je danas da prijem Kosova u članstvo Svetske fudbalske organizacije (FIFA) predstavlja nastavak pokazivanja grube političke sile.

"To je nastavak silovanja sporta i rušenja svih međunarodnih pravila. Reč je o pokušaju da se pokaže da je sila iznad prava i da je iznad sporta", kazao je Vulin novinarima u Nišu.

Izabrane vesti

Da je u pitanju politika, a ne sport Vulin je objasnio činjenicom da Fudbalski savez Srbije (FS S) već ima sporazum sa FIFA po kome kosovski klubovi mogu da igraju pod određenim uslovima.
"Mi ćemo se boriti svim pravnim i političkim sredstvima. Imamo međunarodni sud za sportsku arbitražu u Lozani, ali i Savet bezednosti (SB UN). Moramo da ponovimo pitanje da li rezolucija 1244 još uvek važi. Ako važi onda ovo nije moguće, ako ne važi onda neka nam se to kaže", rekao je Vulin.

On smatra i da će se sada i Svetskoj fudbalskoj organizaciji, kao što se to već dešava i UEFA koja je takođe primila Kosova u svoju organizaciju, javljati nepriznate regije koje smatraju da i one mogu biti priznate.
"Tako će se to dešavati i sa brojnim drugim sportskim organizacijama, sportskim savezima jer kada jednom napravite ovakav presedan vi ne znate kada će to stati", rekao je Vulin.

(Foto Action Images)

 


tagovi

Srbijameđunarodni fudbalKosovofssFIFAEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara