Primorska u Jadranskoj ligi

Vreme čitanja: 2min | čet. 04.04.19. | 20:25

Vrhunsko izdanje Marka Jagodić Kuridže

Slovenačka klupska košarka ostala je bez ljubljanske Olimpije u Jadranskoj ligi, ali će Krki društvo u elitnom regionalnom takmičenju praviti novi osvajač ABA 2 lige - Primorska!

Ekipa iz Kopra naravila je gotovo senzacionalan rezultat i savladala skopski MZT treći put uzastopno, što im je doneo pehar i sigurnu kartu za Jadransku ligu naredne sezone - 66:61 (19:21, 20:13, 17:9, 10:18). 

Izabrane vesti

Primorsku je do trona poveo iskusni krilni centar srpskih korena Marko Jagodić Kuridža. Šampion Jadranske lige s Cibonom ponovo je izveo najveći teret za Primorsku, zbog čega je i poneo epitet najkorisnijeg igrača plej-ofa ABA 2 lige! Odigrao je punih 37 minuta Jagodić Kuridža i za to vreme skupio 17 poena i čak 14 skokova, uz dve asistencije, jednu ukradenu loptu i dve blokade, za ukupni indeks korisnosti 24.

Primorska je apsolutno zasluženo slavila i u Skoplju, pošto je od sredine druge četvrtine, pa do kraja utakmice praktično kontrolisala dešavanja na parketu i dugo imala dvocifrenu razliku. Međutim, posle 56:43 na početku završne deonice Primorska je pala, a MZT je serijom 7:0 u narednih pet minuta zapretio i učinilo se da bi završnica utakmice mogla da bude neizvesna. Ali, baš tada su se probudili igrači Jurice Golemca, ponovo zaigrali ozbiljno i priveli susret željenom kraju!

Osim sjajnog Jagodić Kuridže kod gostiju je vrlo dobar utisak ostavio i Lens Heris sa 14 poena, četiri skoka, tri asistencije i dve ukradene lopte. Kod MZT Andrija Bojić je bio najbolji sa 20 poena i osam uhvaćenih lopti. 

Slovenija, dakle, ponovo ima dva sigurna učesnika u Jadranskoj ligi! MZT ostaje da se protiv Zadra bori za mesto u Jadranskoj ligi kroz plej-of seriju koja će se igrati na dve pobede. Prednost domaćeg terena imaće Zadar. 

FotoABA 2 LIGA – MZT Skopje Aerodrom / Petr Stojanovski


tagovi

Primorska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara