"Slavlje u Pireju"
"Slavlje u Pireju"

Printeziiiiis!!! I opet - Printeziiiiiiis!!! Olimpijakos je u polufinalu Evrolige! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 23.04.15. | 22:59

Kakva drama u završnici i pobeda crveno-belih

Slavlje u Pireju

Nikada ne potcenjujte srce šampiona! Dobra stara izreka još jednom je pokazala da prave ratnike nikada ne treba unapred otpisati, pa čak i kada je sve protiv njih. Košarkaši Olimpijakosa su u četvrtfinalnu seriju sa Barselonom ušli kao blagi autsajderi, a izlaze kao jedini i najveći pobednici. A na taj put crveno-belu mašineriju iz Pireja još jednom je izveo neverovatni Jorgos Printezis! Trojkom uz zvuk sirene pirejsko božanstvo donelo je treću pobedu u nizu i prolaz u polufinale elitnog takmičenja - 71:68 (16:17, 13:20, 21:13, 21:18)! Tenzija na vrhuncu, drama kakva se retko viđa i pobeda za anale...

Izabrane vesti

Baš kao i pre tri godine, kada je u finalu slomio moskovski CSKA i Olimpijakosu podario titulu šampiona Evrope, Printezisova mirna ruka je i ovog puta bila presudna, a u trenutku kada je lopta prošla kroz obruč i zatalasala mrežicu dvorana Mira i prijateljstva je u potpunosti eksplodirala! Krv je proključala u venama svih navijača, koji su se momentalno stuštili ka terenu kako bi izgrlili svoje heroje i posebnim pozdravom pokazali Printezisu šta je zapravo uradio! A uradio je mnogo...

Čekao se poslednji napad crveno-belih i odgovor Janisa Sfariopulosa na jedno pogođeno bacanje nervoznog Huana Karlosa Navara, a Evropa je dobila pravo čudo! Na šest sekundi pre kraja, loptu je prvi dobio Vasilis Spanulis, čiji je učinak i u ovoj utakmici bio od nemerljivog značaja, brzo je stigla u ruke Kostasa Slukasa, a onda je svoj trenutak slave ugrabio neverovatni Printezis, koji je favorizovanog katalonskog giganta uništio jednim potezom - trojkom iz nehata!

Baš kao i prvi meč u Pireju, odluka o tome ko će se okititi lovorikama pala je tek posle prave, neviđene drame u finišu utakmice. Ali i ovog puta pobednik je bio Olimpijakos!

Poslednja četvrtina započela je nerešenim rezultatom (50:50), a onda je usledilo deset minuta čistog ludila! A arhitekte nove pobede bili su, naravno – Printezis i Spanulis! Čak i kada se na minut i 14 sekundi pre kraja utakmice činilo da Barselona ima pobedu u šakama, ispostavilo se da Katalonci imaju mačku u džaku. Posle Abrinesovog slobodnog bacanja usledila je neverovatna trojka Vangelisa Mancarisa, koja je na 58 sekundi pre kraja donela novu količinu neizvesnosti.

Pirej gori...

A onda je proradio grčki inat, koji je kao konačni proizvod doneo – slavlje! Oliver Lafajet je ukrao loptu Tomiću, a Lodžeski je dugim dodavanjem uposlio Printezisa, koji je zakucavanjem vratio prednost na stranu Olimpijakosa. Ipak, Navaro je dva puta bio precizan sa linije penala, što je Spanulisa nateralo da izvuče novu majstoriju iz rukava. I uspeo je u tome! Iz jako teške pozicije, sa zadrškom popularni „Kill Bill“ protnuo je loptu kroz obruč. Na semaforu je ostalo još šest sekundi. A šta se onda desilo? Pa, pitajte čoveka koji je hladan kao špricer – Jorgosa Printezisa!!!

Najefikasniji igrač Olimpijakosa bio je Spanulis sa 17 poena, čemu je dodao pet asistencija. Printezis je ubacio 14, a Mancaris 11 koševa. Na drugoj strani Tomić je imao 13 poena i sedam skokova, jedan koš manje dao je Satoranski, takođe uz sedam uhvaćenih lopti, a Abrines je uknjižio 11 poena.

Olimpijakos će se u polufinalu Evrolige sastati sa moskovskim CSKA... Verujemo da se Armejcima to uopšte ne sviđa...

(FOTO: MN Press)


tagovi

Vasilis SpanulisVangelos MancarisOlimpijakosKK BarselonaJorgos PrintezisEvroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara