""
""

Priznanje iz Barselone: Luis Suarez je bio tek opcija B, želeli smo drugog napadača

Vreme čitanja: 1min | ned. 17.01.16. | 16:11

Bivši sportski direktor Katalonaca Andoni Zubizareta otkrio ko je bio glavna meta u prelaznom roku pre godinu i po dana

Kada je prelazio iz Ajaks u Liverpul, Luis Suarez je došao u senci mega transfera Endija Kerola i nije bio glavna zvezda prelaznog roka Redsa. Kada je odlazio iz Liverpula u Barselonu, kupljen je kao najveće pojačanje Katalonaca tog leta u jednom od najvećih transfera u istoriji fudbala.

Izabrane vesti

Ali, malo je poznato da je Suarez i prilikom dolaska u Barsu bio tek opcija B za slavni klub iz Katalonije. To je danas otkrio tadašnji sportski direktor Blaugrane, Andoni Zubizareta.
„Imali smo nekoliko opcija, ali Luis Suarez nije bio prva. I on to zna. Prvo smo želeli Serhija Aguera, ali nismo uspeli da ga dovedemo. Kada smo shvatili da ne možemo da ga dovedemo, okrenuli smo se Suarezu. On je tada postao naša jedina meta. Dok smo pregovarali desio se onaj incident sa ujedanjem Kjelinija. Klubovi koji su želeli da ga angažuju su tada upali u dilemu i počeli da preispituju njegov karakter. Nije se znalo kakva će biti kazna, a mi smo osetili momenat i rešili da ubrzamo stvari pre drugih. I na kraju smo ga potpisali“, rekao je Zubizareta.

Suarez se pokazao kao fantastičan potez Katalonaca. Oformio je „sveto trojstvo“ sa Mesijem i Nejmarom i imao ogromne zasluge za Tripletu u prethodnoj sezoni. Aguero je sa druge strane imao konstantne probleme sa povredama i možda mu se nikada neće ostvariti želja da zaigra sa kumom Mesijem u istom klubu.

(FOTO: Action images)


tagovi

ŠpanijaSerhio AgueroPrimeraLuis SuarezEvropaAndoni Zubizareta

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara