""
""

Prlainović: Bila je ovo vaterpolo simfonija!

Vreme čitanja: 2min | ned. 21.08.16. | 00:55

"Sve medalje koje smo uzeli u Riju nisu proizvod sistemskog ulaganja države u sport. Teško je, posebno u vaterpolu gde su klubovi u stečaju i jedva se izdržavaju. Pomozite nam", zavapio je posle finala trofejni vatepolista

Blistali su naši vaterpolisti posle ceremonije dodele medalja. Logično, ne osvaja se olimpijsko zlato svaki dan, pa nisu skrivali zadovoljstvo zbog uspeha u Riju.

Izabrane vesti

Andrija Prlainović kaže da je finale bilo perfektno.
"Odigrali smo izvanredno pametno finale. Jako malo grešaka za jedno finale, dobro pripremljeni za utakmicu, pozitivna energija, posebno nakon polufinala. Osećao sam da smo spremni za najveću utakmicu u našim životima. Ovo je bila vaterpolo simfonija. Ovo je kruna ovog sastava, a iz ovog sastava će velika većina nastaviti da igra za reprezentaciju. Boban (Nikić) i Žile (Gocić) su možda imali poslednji nastup na velikim takmičenjima i oprostili su se kako treba lavovski i majstorski. Oni su bili tas na vagi uz Baneta (Mitrović) i Mandu (Mandić). Ovo je pobeda i za Ćuka koji je zbog povrede propustio olimpijsko finale. Za sve naše ljude", ističe Prlainović.

Jedan od najiskusnijih vaterpolista u našem timu iskoristio je priliku i da apeluje na javnost da pomogne vaterpolu u Srbiji koji se gasi.
"Novinari i mediji krenite u kampanju od prekosutra. Nemamo mi šta da se zameramo državnom vrhu. Sve medalje koje smo uzeli u Riju nisu proizvod sistemskog ulaganja u sport. Teško je, posebno u vaterpolu gde su klubovi u stečaju i jedva se izdržavaju. Nije u pitanju medijski tretman, reprezentacija nema problem, mi smo uradili sve što smo mogli", napomenuo je Prlainović.

Blistao je i Filip Filipović koji kaže da je utakmica sa Australijom bila odlučujuća.
“Svaka utakmica je bila odlučujuća, ali je Australija bila prekretnica za nas. Ono što smo pokazali, za razliku od onih koji nisu verovatli u nas, kada je bilo najteže bili smo najjači. Tad smo odigrali najbolju u takmicu, verovali smo u sebe. Hvala svim saigračima, stručnom štabu, svima koji su utkali svoj doprinos u ovo zlato. Nijedna ekipa ni u jednom sportu nije ovako dominirala."

Slobodan Nikić kaže da mu se večeras ispunio dečački san.
“Ovo sam sanjao kad sam bio mali. Kada smo Žile (Živko Gocić) i ja počeli da igramo vaterpolo, sanjali smo olimpijsko zlato. Nema lepšeg osećaja. Pozdrav za Srbiju, ovo je za njih! Bilo je teško, ali smo osvojili zlato", rekao je Nikić.

(FOTO: Action Images)


tagovi

vaterpolo reprezentacija SrbijevaterpoloRio 2016OI Rio 2016.

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara