""
""

Profesionalnu karijeru počeo u Partizanu, mnogo je obećavao, ali za tri godine promenio je već šest klubova!

Vreme čitanja: 2min | sub. 08.08.15. | 08:59

Dru Gordon je novi igrač Šalona...

Sećate li se Drua Gordona? Navijači Partizana atletu na poziciji krilnog centra pamte kao jednu od najvećih uzdanica u sezoni 2012/13 i možda jednog od najboljih igrača Parnog valjka, ali i košarkaška koji je iz Humske pobegao zbog duga od 20.000 evra.

Izabrane vesti

Tokom nekoliko meseci, koliko je i nosio dres crno-belih, Gordon je ličio na igrača u kojeg treba imati veliko poverenje i koji bi mogao da ima blistavu budućnost. Danas, Dru Gordon je uglavnom samo ime na platnom spisku brojnih klubova, koje je promenio tokom dosadašnje karijere. Tačnije, u tri profesionalne godine već ih je promenio šest! 

Posle odlaska iz Partizana u martu 2013. ubrzo je postao novi igrač Dinamo Sasarija, da bi po završetku takmičarskih obaveza svoju sreću okušao u Letnjoj ligi. Igrao je za Jutu, potom i za Sakramento, ali nije se izborio za ugovor. Sezonu 2013/14 započeo je u dresu Banvta, ali je posle samo pet utakmica odlučio da ode i vrati se u Sasari. 

Već narednog leta Gordon je potpisao i prvi NBA ugovor sa Filadelfijom. Naravno, avantura je trajala kraće nego sami pregovori. Prebačen je u Delaver, razvojni tim Seventisiksersa, gde je za hleb zarađivao do pre nekoliko meseci i beležio više nego dobrih 13 poena i 11 skokova po meču. 

Od danas 25-godišnji Dru Gordon je novi igrač francuskog Šalona, sa kojim je potpisao jednogodišnji ugovor. 

Setimo se, nakon njegovog odlaska iz Partizana Žofri Lovernj je u potpunosti iskočio u prvi plan i zablistao punim sjajem. 

Praktično, legenda prvog stranog kapitena u istoriji crno-belih je rođena u međuvremenu...

(FOTO: Star Sport)


tagovi

SrbijaŠalonFK PartizanNBA ligaJadranska ligaEvroligaDru GordonDinamo SasariBanvit

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara