""
""

Progovorio Idan Vered: Zvezda ucenjivala šest meseci, ali sam ih sačekao i sve im naplatio

Vreme čitanja: 2min | sub. 16.04.16. | 17:06

Zvezdino letnje pojačanje iz Izraela, za kanadske medije otkrio kako mu je bilo u Beogradu i kako ga je Crvena zvezda terala da prihvati samo sedam odsto primanja

Crvena zvezda je prošlog leta imala dva prelazna roka. Onaj prvi koji koji se pokazao kao jako loš i onaj drugi koji je bio ispunjavanje želja stručnog štaba i koji se pokazao kao pun pogodak. Perjanica prvog dela letnjeg prelaznog roka je bio izraelski internacionalac Idan Vered. Protiv Kairata je ostavio solidan utisak, a odmah posle toga su Kazahstanci nudili 1.000.000 evra, ali je Zvezda odbila. I pogrešila. Ubrzo se Vered ispotavio kao potpuni promašaj, marginalizovan je i samo formalno je ostao deo prvog tima.

Izabrane vesti

Nije napustio klub u zimskom prelaznom roku, ali jeste na proleće. Prilično misteriozno i bez mnogo detalja. Završio je u kanadskom Otava Fjuriju. Upravo za kanadske medije, Vered je podelio oduševljenje što je napustio Crvenu zvezdu i došao u klub u kojem ima minutažu. Otava Fjuri igra u NASL ligi, koja se može smatrati drugom ligom u Severnoj Americi. Odmah ispod MLS lige.
“Pre svega želim da popravim fizičku spremu i vratim se u formu. Protiv Njujorka sam igrao 30 minuta, a protiv Indi Elevena više od 70 minuta. Osećam se dobro na terenu. Zaista mi je lepo pošto dugo vremena nisam igrao. Prvi cilj mi je da opet dobijem stabilnost u igri i da se izborim za poziciju u timu”, rekao je Vered.  

Potom se prisetio epizode u Crvenoj zvezdi…
“Počelo je dobro. Odigrao sam prvih nekoliko mečeva u sezoni. A onda su odjednom prestali da me plaćaju. Nije mesec ili dva, već pola godina mi nisu ništa platili. Obratili su mi se sa planom da mi isplate samo sedam odsto zarade?! Rekli su mi da uzmem što mi se nudi i da idem. Ali nisam želeo da prihvatim. Ostao sam do marta, obratio se FIFA i dobio sav svoj novac. Tek onda sam napustio klub”, priseća se Vered epizode u Zvezdi.

Kada je naplatio sav novac od Crvene zvezde, Vered nije izabrao da čeka do juna i početak prelaznog roka, već je odmah tražio neki klub gde bi što pre zaigrao. Izabrao je Severnu Ameriku i kanadski Otava Fjuri.
“Sada sam ovde i srećan sam. Želim da što pre zaboravim Crvenu zvezdu i da se fokusiram na sadašnjost u Fjuriju. Dogovor je da ostanem do kraja prolećnog dela sezone”.

(FOTO: MN Press)


tagovi

SuperligaSrbijaIdan VeredFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara