""
""

Prosinečki dva od dva: Azerbejdžan lider grupe, pala i Norveška (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | sub. 08.10.16. | 20:20

Bivši trener Crvene zvezde dobro startovao u kvalifikacijama za Mondijal

Ako se i podrazumevalo da Azerbejdžan na startu kvalifikacija za Mondijal u Rusiji savlada San Marino, onda baš i nije bilo očekivano da Azeri posle dva kola imaju stopostotan učinak i makar privremeno drže prvo mesto na tabeli. Ali to se desilo. Azerbejdžan je u drugom kolu kvalifikacija savladao na svom terenu Norvešku sa 1:0 i zakucao ju je za poslednje mesto u grupi.

Izabrane vesti

Ekipa Roberta Prosinečkog je otvorila kvalifikacije kao što je i planirala. Iako su Nemci i Česi apsolutni favoriti u grupi, Azerbejdžanov plan je da zauzme što bolju poziciju u grupi i izdvoji se iznad plejade evropskih autsajdera. U sledećem kolu gostuju Češkoj i ako tamo ostanu neporaženi, Azeri će zaista imati start iz snova u kvalifikacijama za Rusiju, a Prosinečki potvrdu da je dobro radio prethodnih meseci.

Pobedu nad Norvežanima im je doneo Medvedev golom u 11. minutu kada ga je odbrana gostiju potpuno zaboravila u srecu šesnaesterca, a on je rezantnim udarcem po zemlji matirao golmana Jarstejna.

Azeri su do kraja čuvali i sačuvali prednost koja im je donela drugu pobedu u grupi i maksimalnih šest bodova. 

(FOTO: MN Press)


tagovi

AzerbejdžanEvropakvalifikacije za sp 2018Norveškareprezentacija Azerbejdžanareprezentacija Norveškereprezentativni fudbalRobert Prosinečki

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara