Prosinečki u seriji, odoleo i Turcima! Zakarić starter uz Džeka i Pjanića

Vreme čitanja: 1min | čet. 11.10.18. | 21:38

Zmajevi u trendu dobrih rezultata

Izgleda da je Bosna i Hercegovina napravila pravi potez kada je na selektorsku funkciju postavila Roberta Prosinečkog. Od dolaska hrvatskog stručnjaka, Bosanci imaju trend dobrih rezultata koji je nastavljen i večeras u Turskoj gde su protiv favorizovanog domaćina odigali remi bez golova - 0:0.

Ako stavimo sa strane one dve prve utakmice Velikog Žutog na kormilu Zmajeva, kada je računao na igrače iz domaće lige i zabeležio remi i poraz u prijateljskim mečevim protiv kombinovanih sastava Meksika i SAD, Prosinečki nema poraz u duelima na evropskom tlu u ozbiljnim mečevima. Večerašnji meč mu je bio sedmi uzastopni na kojem nije osetio gorčinu poraza, a igrao je protiv timova kao što su Bugarska, Senegal, Austrija, Južna Koreja, Crna Gora, Severna Irska i Turska.

Izabrane vesti

Doduše, Turci su večeras nadigrali BiH u Rizeu, ali nisu uspeli da probiju defanzivni bedem Zmajeva. Oba tima su bila u najjačim sastavima sa Čalhanogluom, Underom i ostalim Turcima na jednoj, odnosno Džekom, Pjanićem i ostalim Bosancima na drugoj strani. U startnoj postavi BiH se u napadačkom trilingu uz Džeka i Višću našao i Partizanov fudbaler Goran Zakarić koji je odirgao svih 90 minuta i ostavio solidan utisak. Imao je i jednu dobru šansu kada je iskoristio grešku protivničke odbrane i odlično šutirao, ali je golman Bolat odbranio.

Bilo je šansi na obe strane, s tim što je Turska u drugom poluvremenu ozbiljno nadigrala BiH i propustila nekoliko zicera za pobedu. 

FOTO: Action Images


tagovi

Goran ZakarićRobert Prosinečkireprezentacija Bosne i Hercegovine

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara