""
""

Protiv Mege igramo za čast Košarkaške lige Srbije, ostavićemo poslednju kap znoja na parketu!

Vreme čitanja: 3min | čet. 18.02.16. | 07:58

U Konstantinu spremno čekaju otvaranje završnog turnira Kupa Radivoja Koraća

Drugu godinu zaredom Niš biće domaćin završnog turnira Kupa Radivoja Koraća, ujedno biće to druga vezana sezona za košarkaše Konstantina da okušaju svoju sreću u poteri za Žućkovom levicom. Prošlog februara jedan od najboljih timova Košarkaške lige Srbije nije imao sreće, pa je već na otvaranju takmičenja za protivnika dobio kasnijeg šampiona, Crvenu zvezdu. Ali karte se ni ove zime nisu dobro otvorile. Pred niškim klubom ponovo je ogroman izazov - Mega Leks (17.00, TV Arena sport).

Izabrane vesti

Bez sumnje možda i najteži i najveći rival uz vladajućeg prvaka nacionalnog kupa. Uprkos tome što nemaju preterano velike šanse u okršaju sa jednim od najboljih klubova Jadranske lige, u Konstantinu nisu klonuli duhom, već razmišljaju samo o tome da publika u Čairu uživa u dobroj košarci i da ekipa odbrani čast Košarkaške lige Srbije. 
"Mi smo ponovo dobili tu čast da budemo domaćini jednog ovakvog događaja i možemo da budemo izuzetno ponosni. Otvaramo takmičenje utakmicom protiv ekipe koja je u odličnoj formi, u pitanju je sastav sa izvrsnim igračima. Mi smo svesni toga da je uloga favorita apsolutno na strani Mege, ali mi ćemo se svojski potruditi da odbranimo čast Košarkaške lige Srbije i da se potrudimo da pružimo što bolji otpor", poručio je trener Nišlija Marko Cvetković u razgovoru za MOZZART Sport.

Zagorac pred Konstantin: Dobili smo, iz dva razloga, najnezgodnijeg mogućeg protivnika

Jasno je i mladom strateg Konstantina da Mega ima kvalitet više, samim tim što igra i košarku u rangu iznad, ali njegovi učenici neće unapred predati bitku.
Utakmicu dočekujemo u dobrom raspoloženju, ali svesni smo toga kakav nas rival čeka. Pa pogledajte samo kakvu ekipu imaju. Ja se iskreno nadam da ćemo biti rasterećeni u ovom meču, da ćemo navijačima moći da pružimo utakmicu za uživanje, jer su oni to zaslužili. Gledaoci će imati priliku da uživo pogledaju neke od najtalentovanijih igrača u Srbiji i to nikako ne treba zaboraviti", dodaje Cvetković i ističe:
"Mi nećemo da izađemo na teren i da unapred izgubimo utakmicu. Naravno, Mega je dve prethodne godine igrala finale i pruža partije na zavidnom nivou. Gledaćemo da se što bolje pripremimo za meč i ono što možemo jeste da se nadamo mogućem iznenađenju. Igraćemo za lepotu košarke i mnogobrojnu publiku".

Za jednog od najboljih igrača KLS, Danila Tasića, samo učešće u završnici nacionalnog kupa predstavlja veliko dostignuće. Ali ne želi unapred da podigne belu zastavicu.
"Velika je stvar za nas što smo se plasirali među osam najboljih timova koji će se nadmetati u kupu. Nemam šta previše da komentarišem - Mega je favorit i to je svima jasno. Mi njima puštamo tu prednost. Uložićemo maksimalni trud da ostavimo i poslednju kap znoja na terenu, da se dostojno suprotstavimo jednoj od najboljih ekipa u Srbiji. Videćemo da li će to bi dovoljno za iznenađenje i eventualnu našu pobedu. Očekujem zanimljivu utakmicu i nadam se da ćemo biti dobar rival Megi", smatra 23-godišnji krilni centar, koji je ove sezone uz mladu vedetu čačansko Borca, Aleksu Avramoviću, prikazao najbolju košarku u drugom rangu takmičenja u Srbiji.

Svestan je Tasić svih kvaliteta koje poseduje Mega, ali i Konstantin ima „keca u rukavu“.
"Dugo igramo zajedno i to je nešto što krasi ovaj tim. Četiri godine smo skupa, uz minimalne promene. zajedno igramo, treniramo i dosta dobro se poznajemo, to je nešto što je naša prednost. Očekujem i da će se naša publika odazvati u velikom broju i ispuniti Čair. S druge strane, svi već znaju ko je i šta je Mega, kakvu košarku igra i da je jedan od najvećih konkurenata za trofej. Mega igra zaista fantastično i za to joj treba odati priznanje", rekao je drugi strelac KLS i dodaje:
"Mega ima svoje principe po kojim igra i jasno je da će ona biti ta koja će tražiti način da nametne svoj stil košarke nama. Ne verujem da će praviti posebnu taktiku za našu igru, jer mi ćemo njima morati da se prilagođavamo, a ne oni nama", zaključio je Tasić.

Otkako je Mega ušla u superligaško, a kasnije i u jadransko društvo, Konstantin ne zna za pobedu protiv tima iz Sremske Mitrovice. Tačnije, gotovo tri i po godine.

Raspored mečeva, četvrtfinale:

Četvrtak:

17.00 Mega Leks – Konstantin

21.00 PartizanFMP

Petak:

18.00 MetalacBorac

21.00 Crvena zvezdaSmederevo

(FOTO: Star Sport)


tagovi

SrbijaMega LeksMarko CvetkovićKup Radivoja KoraćaKK KonstantinJadranska ligaDanilo Tasić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara