""
""

PROVUKLI SE! Katastrofalni Partizan jedva do Ludogoreca

Vreme čitanja: 3min | sre. 24.07.13. | 22:31

Crno-beli odigrali razočaravajućih 0:0 protiv Širaka i samo zahvaljujći remiju u Gjurmiju pre sedam dana nastavljaju kvalifikacije za Ligu šampiona

Pesma na tribinama – katastrofa na terenu! Samo su Grobari bili na nivou Lige šampiona, igrači i stručni štab Partizana o elitnom takmičenju mogu samo da maštaju, ako je suditi na osnovu dvomeča sa Širakom. Naš predstavnik se ušunjao u treće kvalifikaciono kolo nečujnim i(li) trapavim koracima, tako što je protiv najboljeg tima Jermenije odigrao dva razočaravajuća remija. Posle 1:1 u Gjumiriju, crno-beli su na svom stadionu sačuvali mrežu, tuđu nisu pogodili, pa su na megdan Ludogorecu ispraćeni u neverici da mogu dalje od ove faze takmičenja. A čelnici gromoglansim povicima. „uprava napolje“- 0:0.

Stizale su prethodnih dana iz Humske najave o bržem, agresivnijemi efikasnijem Partizanu. A onda, kao da se za idealna zamisao pretvorila u usporeni snimak utakmice veterana. Bez trke, bez ideje, bez smisla, dezorganizovano i neubedljivo, te da nije bilo spasioca Milana Lukača i tek malo boljih od ostalih Ivana Ivanova i Saše Ilića, pitanje je da li bi i ovaj „mršav“ rezultat domaćin izborio.

Izabrane vesti

Izabranici Vuka Rašovića potrošili su skoro pola sata da stvore prvu priliku. I to ne iz igre, već je Filip Malbašić opalio po lopti iz besa, sa distance, a ona umalo nije završila u mreži. Pogodak je sprečio golman Harutjunjan, na čiji je odbitak natrčao Volkov i šutirao manje precizno, pored stative.

Jedini put kad su Grobari imali valjani razlog da zagreju dlanove lopta nije htela u gol. Izveo je Partizan finu akciju u 35. minutu, ali su udarci Luke, Šćepovića, naposletku i Saše Ilića bili nedovoljno snažni i tačni da lopta pređe gol-crtu. Širak je sačuvao mrežu, a malo je nedosajalo da zatrese tuđu.

Prepisao je Ismael Beko Fofana recept iz Gjurmija, šunjao se između štopera Partizana, svako malo testirao njihovu koncentraciju i u 42. minutu uspeo da se izmigolji pažnji Ivanova i Ostojića, zaobiđe Lukača, međutim, sigurnu egzekuciju i verovatne probleme sprečio je Aksentijević, izbacivanjem lopte u korner.

Početkom drugog poluvremena, Vuk Rašović je na teren poslao Vojislava Stankovića (prinudno, zbog verovatne  povrede Ostojića) i Nemanju Kojića (umesto Filipa Malbašića), tako da je Partizan u nastavku zaigrao sa dva levonoga štopera (retko, baš retko se tu u modernom fudbalu dešava). Koliko je to bilo rizično i opasno po crno-bele najbolje se videlo u 52. minutu, kad je Diop nasamario odbranu Partizana, ponovo izašao sam pred Lukača, a golman još jedom izrastao u spasioca, odbranom zicera.

Odmah zatim Partizan je ostao sa igračem manje posle isključenja Volkova (udario Fofanu), pa je situacija po srpskog šampiona postala znatno komplikovanija.

Još kad je Rašović pretumbao odbranu, a sa tribina se začuli prvi zvižduci, gosti su namirisali da i oni imaju čemu da se nadaju, počeli su da prete sve češće i racionalnije, ali ni oni do gola nisu mogli.

Mogao je sve strahove u Humskoj da odagna Vojislav Stanković, udarcem glavom. Nije.

Do završetka utakmice graške znoja su oblivale čela Grobara, u neverici su navijači gledali nemoćne igrače Partizana po terenu, jedva čekali da se meč završi, pojedinci ironično konstatovali: „ovo je za nas  velikih 0:0“.

A istina je je samo jedna: ovo večeras je bila velika nula Partizana.

KVALIFIKACIJE ZA LIGU ŠAMPIONA – DRUGO KOLO

Partizan – Širak 0:0
(prvi meč 1:1)

Stadion: Partizana.
Gledalaca: 15.000.
Sudija: Joanis Anastasiu (Kipar)
Žuti karton: Kadio (Širak)
Crveni karton: Vladimir Volkov (Partizan) u 54. minutu.

PARTIZAN: Lukač – Aksentijević, Ostojić (od 46. Stanković), Ivanov, Volkov – Saša Marković, Jojić – Luka (od 60. Ivković), Saša Ilić, Malbašić (od 46. Kojić) – Šćepović.

ŠIRAK: Harutjunjan – Kjer, Kadio, Hovnamisijan, Aleksanijan -  Davtjan, Muradijan -  Hakobjan (od 62. Ogutu), Diop, Barikijan (od 76. Jakob) - Fofana.

(FOTO: Star sport)


tagovi

Liga šampionaFK PartizanŠirakSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara