Prva kritika na račun Dešana: Igraš ružan fudbal! Menjaj to ili se povuci

Vreme čitanja: 2min | sre. 18.07.18. | 09:35

U glavnoj ulozi nekadašnja zvezda padalica...

Karijera na nizbridici. Odavno nema Hatema Ben Arfe u kontakstu ozbiljnog fudbala. To što mu je istekao ugovor sa PSŽ-om skoro ništa ne znači, jer se srozao do saznanja da ga želi, na primer, Ren. I sam je vispreni vezista svestan da su mu najbolje godine za igranje fudbala prošle, pa se polako seli na onu drugu stranu – kritičara.

Pitanje je samo da li je u pravu, jer je odmah posle osvajanja titule svetskog prvaka udario na selektora Francuske, Didijea Dešana i žestoko kritikovao njegov način dolaska na tron.
Za Francusku bi bili pogubno ako se bi se sakrila iza druge zvezdice prišivene na dresu i kao referencu svetskog fudbala istakla stil svoje igre. Ne možete pobiti činjenicu da način igre bio prilično ružan. Naravno, doneo je korist i bio je efektan, ali moja reprezentacija se zapravo kockala, živela je od grešaka protivnika. Čekala ih je i kažnjavali ih. Taj fudbal nije bio spektakularn, ali jeste efektan“, ističe Ben Arfa.

Izabrane vesti

Prema njegovoj oceni, Trikolori su u opasnosti da se čak i ne kvalifikuju za naredno Prvenstvo Evrope.
Imajući u vidu kakav nam je kadar na raspolaganju, trebalo je da budemo odvažniji, smenijil, a manje da se ponašamo kao kameleoni. Pošto poznaje većinu reprezentativaca, znam da ne daju pet para za ovaj stil. Ne bi se bunili da se on promeni“.

To se, izvesno, neće desiti dok je na klupi Didije Dešan.
Skidam mu kapu, ali da sam na njegovom mestu, povukao bih se dok sam na vrhu, kao što je Zinedin Zidan uradio u Real Madridu. Na taj način bi selektorov naslednik iskoristio potencijal ekipe, oslobodio mlade fudbalere da uživaju u igri, baš onako kako to čine Brazilci“, smatra Hatem Ben Arfa.

FOTO: Action images


tagovi

Hatem Ben ArfaDidije DešanFudbalska reprezentacija Francuske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara