"Milanko Rašković"
"Milanko Rašković"

Prva liga Srbije: Eksplodirao Milanko Rašković, het-trik za opstanak Kolubare! Slobodi bod u 94. minutu

Vreme čitanja: 2min | sre. 04.05.16. | 19:26

Kuva na dnu tabele, dok je na vrhu Bačka propustila priliku da uveća razliku u odnosu na pratioce za plasman u elitni rang

Milanko RaškovićNe da se Milanko Rašković. Pomalo zaboravljeni napadač podsetio je da za uslove kakvi vladaju u Prvoj ligi Srbije i te kako ima šta da ponudi. Iskusni špic sam je režirao preokret možda vredan i opstanka Kolubare. U Lazarevcu je pao novi superligaš, Napredak, a na patos ga je poslao bivši centarfor Zete, Crvene zvezde, Čukaričkog i Borca koji je het-trikom poveo svoj tim ka mirnoj luci - 3:1.

U najzanimljiviojem susretu 25. kola Prve lige Srbije Kruševljani su poveli golom Senegalca Endajea već u sedmom minutu, međutim, brzo su platili cenu izostanku povređenih (Beljić, Markoski, Miladinović, Milovanović) i kažnjenih igrača (Frimpong, Gobeljić), pa je četa trenera Dejana Nikolića već do odlaska na odmor uspela da preoktrene rezultat.

Izabrane vesti

Blistao je 35-godišnji Rašković, poravnao je u 40, a u 45. minutu vešto realizovao jedanaeterac, da bi u 60. dotukao Čarapane i Kolubari obezbedio proboj ka sredini tabele. Štaviše, ovo su mu bili debitantski pogoci u dresu Zelenih, stigao je zimus iz Zemuna, gde je za celu jesen dao baš tri gola. Napredak je od 54. minuta igrao sa desetoricom, jer je zbog dva žuta karotna isključen Projić.

Kolubara je sada četiri boda iznad opasne zone, a do kraja prvenstva vodiće se žestoka borba za opstanak, u kojoj je teško predvideti ko će sve u Srpsku ligu. Izvesno je samo da ispada Radnički iz Kragujevca, koji je rasprodaju bodova nastavio na Čika Dači, gde je Loznica pogocima Bojana Gajića u 39. i Bojana Matića u 84. minutu osvojila tri boda. Prvi put na strani u ovom prvenstvu,.

Dinamo je pretrpeo očekivan poraz u Petrovcu na Mlavi (0:2), dok je Sloboda u završnim sekundama gostovanja u Bačkoj Palanci uspela da odoli favorizovanoj Bačkoj i ukoči je na putu cementiraju drugog mesta. Užičani su preko Milana Ivanovića u četvrtom minutu sudijske nadoknade osvojili bod (1:1), kojim su zadržali šanse da sačuvaju prvoligaški status.

Bačka je vodila hicem iskusnog veziste Veseljka Trifunovića iz penala u 20. minutu, ali je bukvalno u poslednjem napadu gostiju ostala bez još dva boda, kojima bi dodatno uvećala prednost na pratioce. Tim pre što je ČSK Pivara izgubila u Borči, a Sinđelić i Bežanija u gradskom derbiju odigrali nerešeno.

Naredno kolo na programu je u nedelju od 17 časova.

PRVA LIGA SRBIJE, 25. KOLO

Inđija - Donji Srem 3:0 (0:0)
BSK Borča - ČSK Pivara 1:0 (1:0)
Sinđelić - Bežanija 1:1 (1:1)
Sloga (Petrovac na Mlavi) - Dinamo 2:0 (1:0)
Zemun - Proleter 1:0 (1:0)
Kolubara - Napredak 3:1 (2:1)
Bačka (Bačka Palanka) - Sloboda 1:1 (1:0)
Radnički Kragujevac - Loznica 0:2 (0:1)

TABELA:

 

Pratite MOZZART i na našoj novoj Fejsbuk stranici!

(FOTO: Star sport)

 


tagovi

Srbijasloboda užiceSinđelićPrva liga SrbijeNapredak KruševacMilanko RaškovićLoznicaBežanijaBačka Palanka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara