"De Jong na Sent Džejms Parku"
"De Jong na Sent Džejms Parku"

Prva Svraka sletela na Sent Džejms Park

Vreme čitanja: 1min | sre. 29.01.14. | 18:50

Luk de Jong zadužio crno-belu osamnaesticu Njukasla

De Jong na Sent Džejms ParkuNudili su i Papisa Sisea, ali se Senegalcu nije išlo nazad u Bundesligu. Ipak, Njukasl je uspeo da u svoje jato privoli Luka de Jonga, koji će pokušati da posle razočaravajuće epizode u Menhengladbahu vaskrsne usnulu karijeru.

Mladi napadač je na Sent Džejms Park stigao na šestomesečnu pozajmicu sa opcijom da se na kraju sezone saradnja trajno produži. Zadužio je dres sa brojem 18 na leđima, a debi u crno-beloj opremi mogao bi da upiše već u subotnjem lokalnom derbiju sa Sanderlendom.
"Njukasl je veliki klub i imam zaista dobar osećaj u vezi sa ovim transferom. Impresioniran sam stadionom i trening centrom, a svi koje sam sreo su učinili da se ovde osećam zaista dobrodošao", rekao je 23-godišnji De Jong, koji je karijeru počeo u De Grafšapu, oduševio u Tventeu, ali se u Nemačkoj nije potvrdio.
"Bila je ovo teška sezona za mene, ali ovde sam da bih igrao i bio važan šraf u timu, ovde sam da postižem golove i asistiram".

Izabrane vesti

Direktor fudbala Njukasla Džo Kijenar je kratko izrazio oduševljenje novim pojačanjem.
"Luk ima izuzetan pedigre. Posmatrali smo ga neko vreme i siguran sam da će se pokazati kao vredno pojačanje. On je momak koji ima sjajan karakter i koji je dokazani golgeter. Znam koliko je rad de vrati u formu koja ga je i proslavila dok je u Erediviziji igrao za Tvente".

(FOTO: nufc.co.uk/Serena Taylor)


tagovi

Zima 2014Premijer ligaNemackaLuk de JongEvropaEngleskaBorusija Menhengladbah

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara