""
""

Prva velika pobeda Mihinog Milana: Lacio razbijen na Olimpiku, Rosoneri su ponovo kandidati za najviši plasman! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 01.11.15. | 22:42

Za razliku od gotovo svih prethodnih mečeva Rosonera od početka sezone, ovoga puta je išlo sve onako kako je želeo srpski strateg - 1:3

Konačno prava formacija, pravi tim, prava igra - konačno velika pobeda! Milan je u 11. kolu Serije A na rimskom Olimiku odigrao svoju najbolju utakmicu u ovoj sezoni i u potpunosti potukao neubedljivi Lacio - 1:3 (0:1).

Izabrane vesti

Za razliku od gotovo svih prethodnih mečeva Rosonera od početka sezone, ovoga puta je išlo sve baš onako kako je želeo Siniša Mihajlović. Gosti su bolju i konkretniju igru s početka utakmice krunisali u 25. minutu. Neuhvatljivi Ćerći je odlično šutirao iskosa sa desne strane, Marketi slabo intervenisao, a na odbijenu loptu u pravom trenutku naleteo osporavani Andrea Bertolači i doveo goste u vođstvo.

Fenomenalna scena na Olimpiku: Miha na klupi Milana, a sin Dušan skuplja lopte u Lacijevom dresu

Milan je i nakon toga delovao kao tim koji daleko više zna šta želi, pa je već početkom drugog poluvremena praktično sve bilo rešeno. U 51. minutu van terena je morao Aleks, koji je dobio snažan udarac u glavu, a na teren je ušao kontroverzni Felipe Mekses i samo dva minuta kasnije rešio pitanje pobednika. Đakomo Bonaventura je sjajno izveo prekid, a francuski štoper nebeskim skokom matirao nemoćnog Marketija.

Rosoneri su se tada svesno povukli i čekali svoju šansu da iz kontranapada dokusure rivala. To im je pošlo za rukom u 79. minutu. Možda i najbolji igrač utakmice Đakomo Bonaventura poslao je sjajan pas ka Karlosu Baki, a Kolumbijac se nezaustavljivo stuštio ka golu domaćina i spasa za Marketija ponovo nije bilo.

Sve što je Lacio uspeo u finišu bio je utešni pogodak Rikarda Kišne, pa Rimljani Milanu sada gledaju u leđa. Mihin tim je nakon ovog meča na deobi visoke pete pozicije i postao je ozbiljan konkurent za najviši plasman u Seriji A.

SERIJA A - 11. kolo

Subota: 
Juventus - Torino 2:1 (1:0)
/Pogba 19, Kvadrado 90+4 - Bovo 51/

Inter - Roma 1:0 (1:0)
/Medel 31/

Nedelja:
Fiorentina - Frozinone 4:1 (4:0)
/Rebić 24, Rodrigez 29, Babakar 31 penal, Suarez 43 - Frara 87/

Bolonja - Atalanta 3:0 (0:0)
/Đakerini 52, Destro 58, Brijenca 85/

Karpi - Verona 0:0

Đenova - Napoli 0:0 

Udineze  - Sasuolo 0:0 

Lacio - Milan 1:3 (0:1)
/Kišna 84 - Bertolači 25, Mekses 53, Baka 79/

Ponedeljak:
19.00: Kjevo - Sampdorija            
21.00: Palermo - Empoli

(FOTO: Action images)


tagovi

Siniša MihajlovićSerija AMilanLacioKarlos BakaItalijaFelipe MeksesEvropaĐakomo BonaventuraAndrea Bertolaći

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara