Prvi pravi test crno-belih: Veza u novom ruhu i početak "nameštanja" levog beka

Vreme čitanja: 2min | pon. 28.01.19. | 08:24

Partizan od 13 časova protiv Slovana iz Libereca

(Od izveštača MOZZART Sporta iz Beleka)

Prilika za revanš i(li) šansa za novi list. Pre tačno 364 dana Slovan iz Libereca je glumio Viktoriju iz Plzenja i na Kipru nagovestio koliko fizički zahtevan fudbal čeka crno-bele u šesnaestini finala Lige Evrope. Godinu kasnije isti rivali ponovo se sreću, ovoga puta u Turskoj, gde će Partizan Česima pokušati da vrati milo za drago, a još važnije da uspostavi kriterijume novog modela igre, koji bi trebalo da bude prepoznatljiv tokom 2019.

Izabrane vesti

Tim iz Humske 1 će od 13 časova po našem vremenu odigrati prvu od pet kontrolnih utakmica na centralnom delu priprema. Biće to ujedno i prvi pravi test za sastav Zorana Mirkovića, jer se laganih 4:1, pre osam dana u "Zemunelu" protiv filjale Teleoptika, mogu podvesti pod hvatanje zaleta za ozbiljnije testove. Jedan takav na programu je danas, a od njega počinje uigravanje tima koji bi, pod uslovom da ne bude promena u završnici prelaznog roka, mogao da počne drugi deo sezone.

Očekuje se da Mirković rasporedi minutažu tako što će dva tima igrati po 45 minuta ili starteri 60, a rezervisti 30. Kako god, izvesno je da će ispred neprikosnovog golmana Vladimira Stojkovića dejstvovati odbrana za nijansu modifikovana u odnosu na jesenji deo prvenstva. Jedina promena očekuje se na poziciji levog beka, kako bi mladi Zlatan Šehović počeo da se "namešta" za ulogu startera. Bar u ovoj fazi rada je u prednosti u odnosu na Nemanju G. Miletića i Slobodana Uroševića, s tim da ovaj drugi zbog isključenja protiv Mačve nema pravo da konkuriše za tim na prolećnoj premijeri i Bačkoj Palanci, što daje velike šanse Šehoviću da zaigra pored Nemanje R. Miletića i štoperskog tandema Marković - Valijente.

Vezni red Parnog valjka trebalo bi, makar na početku meča, da bude u novom izdanju. Na poziciji levog krila očekuje se novajlija Musa Ndžai, a u centralnom delu terena mladi Filip Stevanović, za koge stručnjaci uveravaju da, uprkos tome što mu je tek 16 leta, poseduje predispozicije da postane otkrovenje prolećne sezone. Desnu stranu pokrivaće Goran Zakarić, a na pozicijama zadnjih veznih biće Saša Zdjelar i Nebojša Kosović.

U napadu se očekuje još jedan novajlija, Dejan Georgijević, imajući u vidu da je prvi špic ekipe, Rikardo Gomeš van stroja zbog povrede, pa nije ni trenirao od dolaska u Antaliju. Osim reprezentativca Zelenortskih Ostrva male šanse da konkurišu za meč sa Slovanom iz Libereca imaju roviti Danilo Pantić, Đorđe Ivanović i Saša Ilić.

Fotopartizan.rs


tagovi

Zoran MirkovićVladimir StojkovićZlatan Šehović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara