"karakteristična proslava gola"
"karakteristična proslava gola"

Prvi put došao kao stolar, vraća se kao legenda!

Vreme čitanja: 2min | pon. 18.07.16. | 16:35

Bila bi ovo jedna od najlepših priča prelaznog roka...

karakteristična proslava golaSa 19 godina je učio za stolara i igrao za sedmoligaša SG Blaudbah-Didelkof. Sa 21 je je konačno stigao u ozbiljan klub, ali je igrao za B tim u trećoj ligi. Tek sa 22 batalio je čekić i posvetio se profesionalnom fudbalu. Kajzerslautern mu je pružio šansu života, on ju je oberučke prihvatio, a sada se na "Fric-Valter" stadionu nadaju da će im uzvratiti uslugu i pomoći u nevolji. Crveni đavoli su kontaktirali Miroslava Klosea sa prosom molbom: Pomozi nam da se vratimo u Bundesligu!
"To bi bio džekpot. Moramo makar da pokušamo", ne krije izvršni direktor Kajzera Tomas Gris, iako je Klose pre nekih mesec i po dana proslavio 38. rođendan.

Međutim, ipak je reč o asu sa neponovljivim osećajem za gol. Iako je kasno izašao na veliku scenu uspeo je da sa 71 golom u dresu Pancera postane najbolji strelac u istoriji Nemačke. Od tog broja 16 je postigao na planetarnim smotrama što ga čini najboljim strelcom u istoriji svetskih prvenstava. I da, jeste da bi  mnogi u njegovoj poziciji odavno plandovali u fudbalskoj penziji, ali imajte na umu da je Klose iu Lacio stigao sa 33 leta, pa je svejedno postigao 64 gola što ga čini sedmim najefikasnijim igračem u 116 godina dugoj istoriji rimskog kluba.

Izabrane vesti

Posle pet godina u Laciju slobodan je igrač. U Kajzeru pamte njegovih 147 utakmica i 53 gola. Prošlo je 12 godina otkako je poslednji put igrao u dresu Đavola. Uželeli su ga se.

(FOTO: Action Images)


tagovi

NemackaMiroslav Kloseletnji prelazni rok 2016KajzerslauternEvropaBundesliga 2

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara