"startna postava Partizana"
"startna postava Partizana"

Prvi put na terenu posle godinu i po dana, sad kad je najbitnije - Lazar Ćirković!

Vreme čitanja: 3min | sre. 17.05.17. | 08:00

Marko Nikolić prelomio

startna postava Partizana

Nije jedina, ali je svakako bila najveća dilema Marka Nikolića uoči gostovanja u Nišu u kome bi Partizan, u slučaju pobede, maltene kaparisao osvajanje šampionske titule, ali u kome bi eventualni poraz vrlo možda značio i kraj nadanja o povratku titule u Humsku. Od suštinskog je značaja da odbrana Partizana bude na nivou koji ju je karakterisao proteklih nedelja, ali to neće biti lako bez dvojice defanzivno možda i najjačih crno-belih igrača: Evertona Luiza i Bojana Ostojića.

Izabrane vesti

Brazilski zadnji vezni povredio se još 26. aprila u prvom polufinalnom sudaru sa Vojvodinom u Kupu Srbije, ali se stručni štab Partizana nadao da će se možda oporaviti za ova dva poslednja izazova, dok je Ostojić požuteo u pobedi nad Voždovcem proteklog vikenda, pa zbog suspenzije neće moći da igra protiv Radničkog. I otud pitanje: ko umesto njega kao partner Nikole Milenkovića na mestu štopera?

Po svemu sudeći, biće to Lazar Ćirković, koji je proživljavao pakao dok je trener Partizana bio Ivan Tomić, pa je poslednju utakmicu odigrao još 16. decembra 2015, dakle pre godinu i po dana. Plus još taj jedan dan.

MOZZART KVOTE: (6,25) Radnički Niš (3,90) Partizan (1,50)

Međutim, otkako je Nikolić preuzeo dirigentsku palicu na crno-beloj strani Topčiderskoj brda polako ga je vraćao u život, pa je sada, pritisnut povredom Evertona i suspenzijom Ostojića procenio da je pravi trenutak da Ćirkovića gurne u vatru.

Zašto uopšte pominjemo Evertona kada govorimo o Partizanovim štoperima? Zato što je realna opcija bila - i još jeste - da na poziciji centralnog beka zaigra i Marko Jevtović, koga je baš Tomić tokom letnjih priprema i probavao u poslednjoj liniji. Ipak, Nikolić se odlučio za Ćirkovića. I zato što je to njemu prirodna pozicija i zato što u odsustvu Evertona neko mora da krpi i u vezi, a Jevtović je igrama u dosadašnjem toku šampionata pokazao da je i te kako sposoban za te “prljave poslove“. Da je Everton bio spreman - verovatno bi Jevtović i zaigrao pozadi.

Drugo pitanje koje se nameće Nikoliću jeste i ono o tome ko će dobiti zadatak da iz neke uloge polušpica razigrava Uroša Đurđevića. Do sada je najčeće to bio Leandre Tavamba - i sasvim je dobro obavljao taj deo zadatka - ali je Nikolić u Ivanjici eksperimentisao i sa Petrom Đuričkovićem kao nekom lutajućom varijantom iza napadača. I ta se kombinacija pokazala kao vredna razmišljanja.

Šta će Nikolić odlučiti? To samo on zna. Svi mi ostali saznaćemo nešto pre srede u 19 sati za kada je zakazan početak duela Radničkog i Partizana. Može biti i odlućujućeg u ovoj sezoni.

Kad je Radnički u pitanju, prema poslednjim informacijama iz Niša u timu zbog povrede neće biti iskusnog plejmejkera Saše Stojanovića. Popularnog Cakija bi u starnih 11 Radničkog mogao da zameni Japanac Rjota Noma.

Sastav Milana Rastavca tako bi mogao da izgleda ovako: Zogović - Petrović, R. Bulatović, Živković, Stanković - Arsić, Tomić - Jovanović, Noma, Mrkić - Kojić.


tagovi

Lazar ĆirkovićFK PartizanSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara