Prvi strelac lige Haskić pred Partizan: Derbi po meri Radničkog, sad u Humskoj da nastavimo seriju

Vreme čitanja: 3min | uto. 05.03.19. | 10:41

Od 29. jula ne znamo za poraz, to nikada nisam doživeo, cilj nam je da u sredu makar održimo bodovnu razliku, poručuje najbolji strelac lige

Sudar trećeg i drugog na tabeli. Dvoboj dvojice najboljih strelaca lige. Okršaj tima koji ne zna za poraz 23 i tima koji ne zna za poraz 22 kola.

Radnički stiže u sredu u Humsku na megdan Partizanu. Tim sa Čaira ima osam bodova prednosti nakon prošlog kola, kada su crno-beli remizirali sa Crvenom zvezdom (1:1), a Nišlije razbile Radnik sa tri gola Nermina Haskića (4:1), koji je time preuzeo čelo liste strelaca.

Izabrane vesti

Sa 16 golova na kontu posle 24 odigrana kola, Haskić će biti i glavna uzdanica Radničkog u derbiju. Uostalom, i jesenas je u Nišu pogodio protiv Partizana u meču u kojem su crno-beli iščupali bod u poslednjih 10 minuta (2:2).
„Bilo je dobrih sezona i do sada u karijeri, ali nikada nisam bio toliko efikasan. Poklopilo se dosta stvari, osećam se sjajno u Nišu, a imamo odličan tim, igrače i trenera Lalatovića, koji nas gura svojom energijom. Igramo stvarno dobro, eto protiv Radnika smo gubili od 3. minuta, a uspeli smo do poluvremena da preokrenemo i da dobijemo meč“, kaže Nermin Haskić za MOZZART Sport.

A dva sata kasnije stigao je za Radnički i poklon sa Marakane. Zvezda i Partizan su podelili po bod (1:1), baš kako su Nišlije želele.
„Gledali smo derbi svi zajedno na večeri posle naše utakmice. Konačan rezultat je bio baš po našoj meri: Zvezdi smo se približili za dva, a Partizanu pobegli za još dva boda. Idealno za nas! Što se tiče crno-belih, pokazali su i u subotu da igraju sve bolje, da su podigli formu u odnosu na jesenju polusezonu. Ali i mi smo već dugo u dobrom ritmu. Očekujem dobar meč u Humskoj“.

Taj dobar ritam Radnički drži od 29. jula, kada je doživeo jedini poraz u ligi, od Crvene zvezde. Partizanova serija je i malo duža: jedini put je pao u prvom kolu, u Surdulici.
„Ovakvu seriju bez poraza nikada u karijeri nisam doživeo. Vrlo je teško praviti takve rezultate, ali sada smo oborili i klupski rekord sa sedam uzastopnih pobeda. Nema opuštanja, ne želimo da stanemo. I zbog toga će nam ovaj meč sa Partizanom biti veliki izazov“.

U sredu, na jednoj strani Nermin Haskić, strelac 16 golova, na drugoj Rikardo Gomeš, koji je bio strelac 13 puta. Dvoboj najboljih  „snajperista“ Superlige.
„Ne gledam brojeve, ne brojim pogotke, iako se, naravno, radujem svakom. Meni je glavni cilj da pomognem ekipi da ostvaruje dobre rezultate. Rikardo je odličan igrač i želim mu da nastavi da trese mreže, jer kada postižemo golove, to je dobro i za nas, naše karijere i za naše klubove“.

Osam je bodova razmaka između Radničkog i Partizana. Nišlije ne da ne popuštaju u toj trci, već su posle subote povećale prednost.
„I želja nam je pred duel u Beogradu da makar ta razlika ostane! Mi ćemo biti pod manjim pritiskom od Partizana, možemo da igramo rasterećeniji i to je naša šansa. Znamo sve o crno-belima, znaju i oni o nama. Nema tu mnogo tajni. Pripremamo se kao za svaku drugu utakmicu. Vidim i da je domaćin pustio besplatan ulaz za navijače. Radujem se tome. Volim da igram kada na tribinama ima dosta publike“, poručuje Nermin Haskić, udarna igla razigranog Radničkog.

Piše: Vujadin Tomković

FOTO: Star sport


tagovi

Nermin Haskić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara