"detalj sa meča"
"detalj sa meča"

Prvi šut u 78, pobeda u 82?! Viljareal šokirao Kalderon, Atletiku visi LŠ, Karasko o Rukavinu kao komarac na bika (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 25.04.17. | 23:26

Sevilja ima šanse

detalj sa mečaSevilja protiv Selte možda i za Ligu šampiona. Jer Atletiko je, uprkos tome što je bio superioran u derbiju sa Viljarealom, ostao kratkih rukava u 34. kolu primera. Žuta podmornica je iz svih problema izronila kad se najmanje očekivala i potopila ideje Dijega Simeonea - na Visente Kalderonu 0:1.

Ideja je, inače, bila da Simeone odmori neke od nosioca igre za polufinale Lige šampiona sa Realom naredne nedelje, jer ta evropska titula toliko puta je izmicala Jorgandžijama da je sasvim razumljiva želja da je se konačno dokopaju. Šansu su tako od prvog mintua dobili Niko Gajtan i Anhel Korea, dok je recimo Janik Fereira Karasko počeo na klupi.

Izabrane vesti

I mnogo je bolji bio Atletiko o čemu svedoči da je u prvom poluvremenu Jan Oblak bio besposlen, dok je Andres Fernandez šest puta morao da intervencijama spasava svoj gol. Ali nije vredelo - lopta nije htela u mrežu, pa je u nastavku Simeone na teren poslao i Kevina Gameira i Karaska.

Greška, ispostaviće se, jer je još roviti Karasko u jednom tvrdom duelu sa Antonijem Rukavinom povredio rame zbog čega će navijači strepeti bar dok se ne zna koliko je povreda teška. A bio je to ozbiljan pad.

Možda i osokoljena tim borbenim stavom Rukavine, Žuta podmornica je počela da se pojavljuje na terenu. U 78. minutu prvi udarac u okvir protivničkog gola! A već u 82. minutu hladan tuš za navijače na večeras nostalgičnom “Visente Kalderonu“, koji broje svoje poslednje dane pre no što se Atletiko ne preseli na novi i moderni Vanda Metropolitano stadion. Zbog toga su navijači brojnim parolama podsećali na najsvetlije trenutke iz Atletikove istorije. Bilo ih je da se ponosiš.

Međutim , u 82. minutu Filipe Luiz ih je ostavio bez teksta. Užasna greška inače pouzdanog levog beka izbacila je Sedrika Bakambua po desnom krilu, usledio je pravovremen pas ka Sorijanu, kome je, pošto je pobegao Stefanu Saviću, ostao lakši deo posla.

Sada kreće panika u crveno-belom delu Madrida. Jer ako Sevilja u četvrtak savlada Seltu izjednačiće se sa Madriđanima po broju osvojenih bodova na trećem mestu na tabeli. Onom koje znači i direktan plasman u Ligu šampiona. Mnogo je bitno.

Primera, 34. kolo:

Utorak:

Sporting Hihon - Espanjol 1:1 (1:0)
/Rodrigez 39 - Moreno 55/

Granada - Malaga 0:2 (0:0)
/Sandro Ramirez 47, 92/

Atletiko Madrid - Viljareal 0:1 (0:0)
/Sorijano 82/

Sreda:

19.30: Barselona - Osasuna
20.30: Leganes - Las Palmas
20.30: Valensija - Real Sosijedad
21.30: Deportivo - Real Madrid

Četvrtak:

19.30: Alaves - Eibar
20.30: Sevilja - Selta
21.30: Atletik Bilbao - Betis

(FOTO: Action Images)


tagovi

ViljarealŠpanijaRoberto SorijanoPrimeraJanik Fereira KaraskoEvropaAtletiko MadridAntonio Rukavina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara