""
""

Prvo pa - derbi!

Vreme čitanja: 1min | pet. 11.08.17. | 14:45

Počinje i azerbejdžanska Premijer liga

Ne važi za atraktivnu ligu, ali je u ekspanziji. Nije kao da pamtimo po dobrom timove sa Istoka, jer su naši klubovi i reprezentativne selekcije često nakon okršajima sa njima upotrebljavali onu čuvenu floskulu kako danas svi igraju fudbal. Ali, eto, zaređalo se tako. Posle Kazahstana idemo u Azerbejdžan.

Razlog je i više nego jasan. Ako niste znali, danas počinje nova sezona tamošnje Premijer lige, a mi smo rešili da vas koliko-toliko upoznamo sa fudbalskim prilikama u ovoj državi.

Izabrane vesti

U prvom kolu ni manje ni više nego - derbi! Sastaju se Nefči i Karabag (petak, 19.00). Prvi sa najviše titula domaćeg prvenstva (osam), drugi četvorostruki uzastopni šampion. Karabag ima najskuplji tim u ligi, napravljen je kombo najboljih domaćih igrača i španskih, brazilskih, poljskih i ostalih internacionalaca. Očigledno, takav pristup poslovanju daje rezultate. Jeste ovo derbi, ali Karabag bi trebalo da obavi lagano posao, o čemu svedoči i kvota na dvojku 1,70.

Inter Baku je blagi favorit protiv Gabale za koju igra nekadašnji štoper OFK Beograda i Partizana Vojislav Stanković. Zira Jovana Krnete ima zicer protiv novopečenog prvoligaša Sabaila, dok je Sumgajit - prema bukmejkerima - bliži pobedi u odnosu na Kapaz.

AZERBEJDŽAN 1 - PRVO KOLO:

Petak:

19.00 Nefči - Karabag

Subota:

18.00 Inter Baku - Gabala

Nedelja:

17.00 Zira - Sabail
19.00 Sumgajit - Kapaz

(FOTO: Action Images)


tagovi

NefčiInter BakuGabalaEvropaAzerbejdžan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara