"De JOng i Pereiro slave sa navijačima"
"De JOng i Pereiro slave sa navijačima"

PSV na vrhu, vratio se Lestijen, De Jong je dobar, ali Kežmana niko ne može da stigne (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 19.12.15. | 22:01

U Ajndhovenu posle velikog mučenja otpor Cvolea slomljen 15 minuta pre kraja - 3:2

De JOng i Pereiro slave sa navijačimaDva puta po 3:2 u burnoj i uspešenoj sedmici za PSV. Pošto su u sredu uspeli da se probiju u četvrtfinale Kupa Holandije, Filipsovci su u još jednom napetom meču izborili trijumf i posle dugo vremena izbili na prvo mesto Eredivizije. Doduše, tu poziciju dele sa Ajaksom, koji u nedelju igra protiv De Grafšapa, ali tri boda protiv Cvolea imaju poseban značaj za ekipu Filipa Kokua.

Kako zbiog činjenice da su dve od tri prethodne četiri utakmice kod kuće kiksnuli, tako i zbog povratka na teren Maksima Lestijena. Krilni napadač vratio se posle tri meseca i samo dva minuta pošto je zamenio Džorita Hendriksa asistirao Luku de Jongu za konačnih 3:2.

Izabrane vesti

Podsetimo, Belgijanac je početkom oktobra zatražio od kluba da ga pusti kući kako bi proveo više vremena sa svojom porodicom i bolesnim ocem, kojem lekari ne daju još mnogo dana života, a on se na velikodušnom gestu revanširao tako što je namestio gol i pokazao koliko je bitan za ekipu, jer je osmom asistencijom ove sezone nadmašio učinak Memfisa Depaja iz prethodne (sedam).

Ništa nije slutilo da će PSV da se muči, Urugvajac Gaston Pereiro u razmaku od samo osam minuta doneo domaćinu dva gola prednosti i činilo se da će ovo biti susret bez previše stresa za navijače. Naizgled veliko preimuđstvo istopilo se u finišu prvog poluvremena, jer su uporni gosti za samo tri minuta poravnali rezultat i uneli zebnju na tribine Filips stadiona.

Ona se dodatno pojačala posle povrede Jirgena Lokadije na isteku sata igre, međutim, ulazak Lestijena definitivno doneo novu energiju na terenu i tribinama, ali u učvrstio Luka de Jonga na vrhu liste strelaca (13 golova). De Jong je tako postao prvi fudbaler PSV-a koji je u kalendarskoj godini postigao najmanje 24 gola, ali je rekord Meteje Kežmana iz 2003, kad je pogodio 32 puta, ostao nedostižan.

Posle tri vezana poraza AZ je nekako uspeo da se spase novog, jer je u prvom minutu nadoknade vremena - iz penala - osvojio bod protiv Utrehta, koji je, ako se izuzme poraz od PSV-a 8. novembra  u seriji od deset susreta bez poraza.

Eredivizija, 17. KOLO

Petak:

Vitese - Tvente 5:1
/Kazaišvili 10, Rašica 18, 58, Solanke 55, Olijnik 82 - Ciječ/

Subota:

AZ Alkmar - Utreht 2:2 (1:0)
/Johanson 27, Goveliju 90+1 pen - Bojmans 82, Haler 85/

PSV - Cvole 3:2 (2:2)
/Pereiro 7, 15, De Jong 75 - Van Polen 40 pen, Valdvajk 43/

Erakles – Groningen 2:1 (1:1)
/Gladon 41, Boš 90 – Linsen 39/

Nedelja:

12.30: Ekscelsior - Kambur
14.30: Viljem II - Roda
14.30: Herenven - Den Hag
14.30: NEC - Fajenord
16.45: Ajaks - De Grafšap

Pratite MOZZART i na Vajberu!

(FOTO: Action images)

 


tagovi

UtrehtPSV AjndhovenMateja KežmanMaksim LestijenLuk de JongHolandijaEvropaEredivizijacvoleAZ Alkmar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara