""
""

PSV posle 32 godine zaigrao sa 11 Holanđana u prvoj postavi! Ali, ništa bez ratnika Parka... (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 24.08.13. | 21:49

Sveholandski sastav Filipa Kokua nije pomogao Filipsovcima na gostovanju Heraklesu, pa je poraza morao da ih spašava veteran Đi Sung Park

PSV je verovatno mislima već bio u Milanu, pa je to uz nedostatak iskustva možda i najveći trazlog kiksa na večerašnjem gostovanju Heraklesu. Filipsovci su prekinuli seriju i prvi put od početka prvenstva nisu pobedili, posle vezana tri trijumfa. Čak su jedva izbegli poraz, jer je Herakles bio na pragu pobede, ali je na kraju završeno 1:1.

Izabrane vesti

Ipak, ono po čemu će se ovaj meč pamtiti je podatak da je PSV prvi put posle 32 godine u prvenstvenom meču izveo prvu postavu sa 11 Holanđana na terenu. To najbolje govori o procesu podmlađivana tima koji je na sebe preuzeo Filip Koku. zato su ovog leta klub napustili najbolji igrači poput Lensa, Strotmana, Mertensa...

Međutim, mlada ekipa nema iskustvo, pa su zbog toga ostali bez pobede. Herakles je poveo posle jedne greške Depaja i pogotka Duartea. PSV je posle toga stvarao šanse, ali ih je promašivao. Vladala je prava opsada gola Heraklesa, ali lopta nije htela u gol. Sredinom drugog poluvremena se povredio kapiten Vajnaldum i zamenio ga je iskuni Đi Sung Park. Upravo je povratnik sa Ostrva bio strelac izjednačujućeg gola u 86. minutu kada je izdržao nekoliko naleta protivničkih defanzivaca i na neverovatan način zatresao mrežu. Koku je pored Parka, još odmarao i Toivonena i Matavža, ali i oni su dobili šansu sa klupe.

Međutim, za Filipsovce je mnogo važnije ono što će uraditi u sredu na San Siru protiv Milana u revanš meču plej-ofa za ulazak u Ligu šampiona.

Zanimljiv meč je viđen u Najmehenu gde su NEC i RKC podelili bodove u remiju sa četiri gola od kojih su tri bila iz penala. Defanzivac gostiju Van Mozelveld je u prvom poluvremenu skrivio dva jedanaesterca, a oba puta je sa bele tačke bio precizan Majkl Higdon, najveće pojačanje NEC-a ovog leta i u prošloj sezoni prvi strelac škotske Premijer lige. Ipak, gosti su uspeli da iščupaju bod. Prvo je Duits bio precizan iz penala, da bi Joakim u 70. minutu postavio konačnih 2:2. 

Roda je sa 4:0 deklasirala Ado Den Hag. 

EREDIVIZIJA – ČETVRTO KOLO

Petak:
Herenven – Ajaks 3:3 (3:2)
/Finbogason 23, 32, Ejrikem 44 – Mosander 13, Siktorson 17, Eriksen 65/

Subota:
NEC – RKC 2:2 (2:0)
/Higdon 23 penal, 27 penal - Duits 63 penal, Joakim 74/

Herakles – PSV 1:1 (1:0)
/Duarte 6 - Park 86/

Den Hag – Roda 0:4 (0:2)
/Luijks 25, Dikhujzen 44, Flederus 53, Donald 76/

Cvole – Kambur 2:0 (0:0)
/Fernandez 69, Ahenteh 78 penal /

Nedelja:
12:30 Go Ahed Igls – Groningen
14:30 Fejenord – NAC Breda
14:30 Vitese – Tvente
16:30 Utreht – AZ Alkmar

 


tagovi

EredivizijaEvropaHolandijaPark Đi SungPSV AjndhovenRKC

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara