PSŽ ide na het-trik: Mbape dva gola, Kavani dve asistencije, VAR dvaput intervenisao (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 18.04.18. | 23:14

Kan pao devet minuta pre kraja

Jedan koga niko nije očekivao i drugi koga svi jesu. Trećeligaš Erbije je u torak veče napravio najveći uspeh u istoriji kluba plasmanom u finale Kupa Francuske, ali tu će, sva je prilika, biti statita, jer će na crtu moćnom Pari Sen Žermenu koji je klasu potvrdio savladavši Kaen - 3:1.

Doduše, svežepromovisan šampion morao je pošteno da se preznoji da bi osigurao plasman u finale. Sve do 81. minuta na stadionu „Mišel d’Ornano“ bilo je 1:1, a onda je Kilijan Mbape, drugim golom na meču, obezbedio odlazak u Sen Deni 8. maja.

Izabrane vesti

Mbapeu je to bio 21. gol otkako je prošlog leta stigao na Park prinčeva, a jubilarni 20. postigao je u 25. minutu. U oba slučaja asistirao mu je Edinson Kavani (kod ovog drugiog VAR je morao da potvrdi da bivši špic Monaka nije bio u ofsajdu), s tim da je daleko veći značaj za pobedonosni gol imala „štikla“ Havijera Pastorea koji je „lansirao“ Urugvajca, a ovaj spremio zicer Mbapeu.

Prethodno je Kavaniju jedan gol poništen zbog ofsajda.

Kaen se dobro držao, muški se nosio sa skupocenim zvezdama Unaja Emerija, a preko Ismalela Diomandea u 40. minutu stigao do izjednačenja, mada taj gol ide na ruku golmanu Alfonsu Areoli. Treći gol za goste delo je Kristofera Enkunka u petom minutu nadoknade.

PSŽ će tako imati priliku da sezonu završi het-trikom trofeja, pošto je već osigurao titulu, slavio je i u Liga kupu...

No, „žulja“ ga ta Liga šampiona.

FOTO: Action images


tagovi

Kup FrancuskeKaen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara