""
""

Pukla tikva u Bajernu: Lekar čudotvorac Miler-Volfart napustio klub, ljut jer ga krive za poraz od Porta

Vreme čitanja: 2min | čet. 16.04.15. | 23:38

Portparol Bajerna Markus Horvik kratko je rekao da niko u klubu nije prethodno bio informisan o odluci Miler Volfarta, koji se očigledno sukobio sa trenerom Pepom Gvardiolom. Isti doktor je pre sedam godina ušao u klinč sa tadašnjim šefom struke minhenskog kluba Jirgenom Klinsmanom

Nema mira u Bajernu posle poraza od Porta u Ligi šampiona. Jedan od najpoznatijih nemačkih doktora Hans-Vilhelm Miler Volfart podneo je ostavku na mesto šefa lekarskog tima Bajerna iz Minhena pošto smatra da klub više nema poverenje u njega.

Izabrane vesti

Minhenska ekipa prethodnih nedelja imala je dosta problema sa povredama igrača, protiv Porta u sredu u četvrtfinalu Lige šampiona nisu mogli da igraju Arjen Roben, Frank Riberi, David Alaba, Havi Martinez i Mehdi Benatija. Bavarci su na Dragau izgubili sa 3:1 i čeka ih težak posao u revanšu na Alijanc areni.
“Posle meča sa Portom lekarski tim označen je kao glavni kriva za poraz. Na taj način narušeno je međusobno poverenje“, navodi se u saopštenju uglednog nemačkog lekara koji je i doktor reprezentacije Nemačke.

Poznati lekar do sada je sarađivao sa mnogim svetskim zvezdama, ne samo u sportu. Lečio je Juseina Bolta, Majkla Ovena, Brazilca Ronalda, frontmena benda U2 Bona Voksa...

Portparol Bajerna Markus Horvik kratko je rekao da niko u klubu nije prethodno bio informisan o odluci Miler Volfarta.

Miler Volfart je već jednom napuštao Bajern, u sezoni 2008-09, kada se sukobio sa tadašnjim trenerom Jirgenom Klinsmanom. Vratio se u klub tek kada je Klinsman otišao.

Aktuelni šef stručnog štaba Bajerna Pep Gvardiola ranije ove sezone priznao je da ga frustrira zdravstveno stanje pojednih igrača.
“Svaki put moram da menjam Boatenga pre kraja utakmice. Ali ne mogu svaki put da menjam po jednog defanzivca. Oni moraju da igraju konstantno. Moraćemo da razgovaramo o tome se klupskim lekarima“, rekao je jesenas Gvardiola.

Pored pomenutih igrača, španski stručnjak od ranije ne može da računa ni na Bastijana Švajnštajgera i Holgera Badštubera koji konstantno imaju probleme sa povredama.

Očigledno da se situacija u međuvremenu dodatno pogoršala, pa će najtrofejniji nemački fudbalski klub pored dva gola minusa iz Porta morati da juri i novog glavnog “docu“.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Pep GvardiolaNemackaJirgen KlinsmanFrank RiberiBajern MinhenArjen Roben

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara