Lučano Spaleti
Lučano Spaleti

Puklo u Interu, Spaleti zbog Perišića javno po Maroti, Konte šetka ispred klupskih kancelarija

Vreme čitanja: 3min | pet. 01.02.19. | 11:14

Problem su i Lautaro Martinez, Radža Najngolan, Mauro Ikardi...

Lučano Spaleti priteran uz zid. Naslovna strana današnje Gazete delo Sport. Nije jedina koja je se danas bavi statusom Interovog trenera spekulišući da bi ispadanje od Lacija u četvrtfinalu Kupa Italije moglo da predstavlja početak kraja iskusnog trenera na “Đuzepe Meaci”. S tim da se sada čini da nisu u pitanju tek čaršijska naglabanja, pošto je i sam Spaleti na konferenciji za novinare posle meča bio raspoložen za kavgu. Sa svojima.

Šlagvort su mu dali zvižduci sa tribina za Ivana Perišića. Navijači su mu žestoko zamerilo to što je prema medijskim izveštajima javno tražio dozvolu da ode iz Milana u Arsenal, a mediji su se pozivali na izjavu generalnog direktora Bepea Marote. Iskusni sportski radnik, jedan od onih koji je postavio današnji Juventus na čvrste osnove, poznat je kao čovek bez skrupula. Svakako moćniji od Spaletija. U tom klinču jasno je ko će završiti na patosu.

Izabrane vesti

Baš zato, Spaletijevo obraćanje javnosti pomalo je ličilo kao oproštajni govor, jer svestan je sigurno i Lučano da mu Marota ovo neće zaboraviti. A šta je tačno zasmetalo Spaletiju? To što je Marota izašao u javnost sa podatkom da Perišić traži zeleno svetlo da ide.
Bila je ta priča na tržištu, ali Ivan je profesionalac, shvata svoju ulogu i već juče je bio u sasvim drugačijem raspoloženju. Te stvari se dešavaju u prelaznom roku, igrač dobije impresivnu ponudu i dođe u iskušenje. Onda shvati da ponuda baš nije takva, da je prevaren i napravi otklon. Sad će nastaviti sa treninzima i vrlo brzo će opet razmišljati samo o Interu”, brani Spaleti svog igrača usput optužujući Arsenl da ga je “prevario”.

Ali tek kad se dotakao Marote priča postaje ozbiljna.
Ne znam da li je bila dobra ideja reći da Perišić želi da ide, posebno ako imamo uvidu da je igrač dobio ponudu i da je samo rekao da je otvoren za pregovore. Ponavljam, kad je shvatio da to nije ono što je mislio napravio je korak unazad, ali šteta je već učinjena. Iznošenje takvih stvari u javnost je samo stvorilo tenziju oko igrača i moko celog tima. Biće potrebno vreme da se sve vrati u normalu”, upro je Spaleti prst krivice u Spaletija.

Delom možda i zbog toga što je baš nekoliko sati ranije u italijanskim medijima objavljeno da je ispred Interovih kancelarija viđen i Antonio Konte. Kad su ga novinari pitali da li to pregovara sa nekim iz klupske uprave rekao je samo: “Nemam komentar”.

Marota posle ovakvih Spaletijevih izjava sigurno neće previše braniti aktuelnog šefa struke. A i Spaletiju se ovaj izgleda smučio za kratko vreme. Nije tajna ni da je Marota iz Intera gurao i Radžu Najngolana i da je Belgijanac to prilično brzo shvatio. Lautaro Martinez je – istina preko oca – u medijima pokrenuo priču kako je nezadovoljan malom minutažom. Predugo već traje i priča oko potpisivanja novog ugovora sa Maurom Ikardijem. A sve to je u Marotinom opisu posla…

(FOTO: Reuters)


tagovi

Lučano SpaletiBepe Marota

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara