"Vladimir Putin"
"Vladimir Putin"

Putinova odmazda i na fudbalskom terenu: Turci ne smeju u Rusiju, Rusi ne smeju da posluju u Turskoj

Vreme čitanja: 2min | ned. 29.11.15. | 19:29

Karadeniz, ipak, ostaje u Kazanju, ali bi Umar Nijase mogao da plati cenu ni kriv ni dužan

Vladimir Putin"Ne meštajte politiku i sport", govorili su nam dok smo odrastali, ali smo bar mi u Srbiji mogli na svom primeru da vidimo koliko je ta izreka u stvari ortgnuta od realnosti. U stvarnom svetu politika i sport se i te kako mešaju, a poslednja odluka Vladimira Putina nepobitan je dokaz. Predsednik Rusije je, naime, ruskim klubovima zabranio da ubuduće dovode igrače iz Turske, a takođe i da posluju sa ekipama iz Super liga.

Svi oni koji su već potpisali ugovore sa ruskim premijerligašima moći će da ih odrade do kraja. Najpoznatiji turski fudbaler u Rusiji Gokdeniz Karadeniz već je dobio podršku Rubina iz Kazanja, koji je javno objavio da nema nameru da raskida saradnju sa 35-godišnjim fudbalerom kojem  ugovor ističe tek za tri sezone.

Izabrane vesti

Cenu bi zato mogao da, ni kriv ni dužan, mogao da plati Senegalac Umar Nijase, napadač Lokomotive koji je navodno bio na pragu unosnog transfera u Galatasaraj, ali će po svemu sudeći morati milionske sume na ugovoru potraži u nekoj drugoj zemlji.

Lokomotiva je kao klub generalno najgore prošla. Političari su fudbalskim klubovima savetovali i da batale odlazak na zimske pripreme u Tursku. Ural, Ufa, Krasnodar, Kubanj, Terek, Mordovija i Amkar to su učinili još ranije, svesni da odnosi dve zemlje nisu najsjajniji. Lokomotiva je, pak, unapred platila celokupan aranžman. Ovaj put joj se izgleda neće isplatiti to što je razmišljala unapred mada uprava moskovskog kluba za sada odbija da se povinuje preporuci sa vrha.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Vladimir PutinUmar NijaseRusijaPremijer ligaLokomotiva MoskvaGokdeniz KaradenizEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara