""
""

Radnički umalo prokockao 18 poena prednosti - Panionios pao u Kragujevcu!

Vreme čitanja: 3min | sre. 20.11.13. | 19:54

Kapiten Marinović sa 20 poena vodio svoj tim do nove pobede

Šest utakmica – četiri pobede i dva poraza! To je učinak košarkaša Radničkog u Evrokupu do sada. Tim iz Kragujevca savladao je grčki Panionios u derbiju 6. kola H grupe rezultatom 84:77 i tako nastavio poteru za prvim mestom u grupi. Iako su tokom svih 40 minuta vodili i imali ubedljivu pobedu u svojim rukama, neiskustvo ekipe iz Kragujevca je moglo skupo da košta tim. Srećom, to se nije desilo. Kragujevčani su dominirali u skoku (23:16 - 17:12), ali su zato imali više izgubljenih lopti (16 - 14), dok su gosti imali čak deset ukradenih lopti, za razliku od domaćin koji je imao samo četiri. Ipak, Radnički je preko Marinovića, ali i Kalinića, Mlađana i Jovića odlično razigravao tim, koji je upisao 16 asistencija, naspram svega devet rivala. 

Izabrane vesti

--------------------------------------

Dvorana: SC Jezero
Gledalaca: 2.100
Sudije: Marčin Kovalski (Poljska), Francisko Aranja (Španija), Omer Esteron (Izrael)

Radnički: Sili 2, Janković, Lešić 11, Jović 10 (6sk), Mlađan 12 (4sk, 3as), Kalinić 8 (4sk, 3as), Jaru 16 (10 sk), Birčević, Dimić, Balmazović, Jevtović 5, Marinović 20 (5sk, 7il, 4as)

Panionios: Mekkolum 26 (6sk, 3ul, 4il, 3as), Mostenigos 4, Duvnjak 4, Karter 16 (3ul, 4as), Milburn 9, Atanasulas, Skordilis 2, Kavadas 2, Lengford 12, Simtsak, Kiritsis 2, Salustros 4

--------------------------------------

Puleni Miroslava Nikolića su u meč ušli vrlo motivisani, sa željom da što pre naprave razliku i svojim navijačima pruže partiju za uživanje. A tako je i bilo. Kragujevčani su od samog starta nametnuli svoj ritam igre i gospodario parketom, a zahvaljujući Marinoviću i Mlađanu Radnički je na veliki odmor otišao sa šest poena prednosti – 41:35.

Početkom drugog poluvremena pomenutom tandemu priključili su se Lešić i Jaru, koji su “punili“ koš Panioniosa iz reketa, za šta gosti nisu imali rešenje. Početkom drugog dela igre tim iz srca Šumadije stigao je i do prve dvocifrene prednosti (55:44), a od tog trenutka prednost je bila sve veća i veća.

Najveću prednost na utakmici domaćin je imao u samom finišu treće deonice, kada je posle koša Marinovića imao čak 18 poena prednosti (68:50). Ipak, u poslednjih deset minuta na površinu je isplivalo neiskustvo Kragujevčana. Igrači su počeli da greše, bespotrebno gube lopte i “prodaju“ napade, što je gostima dalo nadu da mogu da se spasu i eventualno preokrenu rezultat.

Serijom 10:2 na samom startu poslednjeg kvartala Panionios se, zahvaljujući Mekalumu i Lengfordu, opasno približio rivalu, a isti tandem je svoj tim doveo do zaostatka od šest poena (79:73) tri i po minuta pre kraja.

Usledilo je gotovo minut i po igre bez poena, a onda je Duvnjak postigao svoju prvu trojku i meč uveo u vrlo neizvesnu završnicu – 79:76, dva minuta pre kraja. Ipak, već u sledećem napadu Mlađan je pogodio možda i ključnih dva poena za pet poena prednosti, a tačku na susret stavio je kapiten Marinović koševima sa linije slobodnih bacanja 11 sekundi pre kraja - 84:77.

Evrokup - H grupa:

Spartak SP – Bešiktaš 61:64
Neptunas – Loima Bizons 85:72
Radnički Kragujevac – Panionios 84:77

(FOTO: MN Press)


tagovi

Dušan MlađanEvrokupEvropaJadranska ligaMarko MarinovićMufatu JaruPanioniosRadnički NišSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara