""
""

Rafa zaboravio Mitra u Njukaslu, pa ispao iz Liga kupa (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 29.11.16. | 23:25

Premijerligaš Hal savladao lidera Čempionšipa na penale - 3:1 (1:1, 0:0, 0:0)

Posle velike borbe i 120 minuta fudbaleri Hala i Njukasla su sa bele tačke odlučili o drugom putniku u polufinale Liga kupa Engleske. Biće to Tigrovi, koji su bio srećniji i slavili na penal lutriji - 3:1 (1:1, 0:0, 0:0).

Izabrane vesti

Blistao je golman domaćina Jakupović koji je uticao da čak trojica fudbalera Svraka, među kojima je i najbolji strelac ovog tima Dvajt Gejl, promaše odlučujuće jedanaesterce. Aleksandar Mitrović nije bio večeras u timu Njukasla čak ni na klupi, a pošto ga je Rafa Benitez "zaboravio" možda je, upravo zbog tog poteza platio skupu cenu, jer mu je svežina u produžecima svakako nedostajala na terenu.

Regularnih 90 minuta obeležila je jalova igra na obe strane bez golova, a jedini detalj vredan pomena bio je crveni karton koji je napadač domaćih Mbokani dobio u 88. minutu zbog šutiranja protivnika bez lopte. Brojčanu prednost Svrake su iskoristile već u prvom produžetku, i to u 98. minutu, kada se Dijame sjajno snašao pred golom Hala i doneo prednost Svrakama od 1:0.

Izgledalo je da su gosti završili posao, jer su pored kapitala imali i igrača više, ali je na drugoj strani odmah usledio šok, a nije prošao ni minut od vođstva gostiju. Robert Snodgras je sjajno ispratio kontru Hala i iz dobre pozicije se prikrao i matirao golmana Njukasla Selsa za 1:1.

Nije se Hal predavao, i brojčano oslabljen branio se do samog kraja produžetka i izborio za penale gde je zasluženo slavio i pokazao da se i sa 10 igrača može do polufinala Liga kupa.

LIGA KUP ENGLESKE - 1/4 FINALE

Utorak
Hal - Njukasl 3:1 (1:1, 0:0, 0:0)
/Snodgras 99 - Dijame 98/

Liverpul - Lids 2:0 (0:0)
/Origi 77, Vudburn 81/

Sreda
20.45 Arsenal - Sautempton
21.00 Mančester Junajted - Vest Hem

(FOTO: Action Images)


tagovi

Robert SnodgrasPremijer ligaLiga kup EngleskeHal sitiEvropaEngleskaČempionšip

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara