""
""

Rafal Vejinovića u eksploziji Vitesea! Može li se ovaj momak naći u planovima Dika Advokata? (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 03.10.14. | 21:51

Ofanzivni vezista Vitesea koji poseduje i srpski pasoš je sa tri gola uništio Den Hag i trenutno je najkorisniji fudbaler holandske Eredivizije

Holanđanin srpskog porekla obeležio je start osmog kola holandske Eredivizije. Marko Vejinović je sa tri gola bio glavni junak fantastične Viteseove partije protiv Den Haga i ubedljive pobede od 6:1.

Izabrane vesti

Žuto-crni iz Arnema su odigrali najbolji meč od početka sezone i furioznom igrom u prvom poluvremenu naneli katastrofu gostima iz Haga. Već posle prvih 45 minuta je bilo 5:1, Vitese je u nastavku spustio gas i sa još jednim pogotkom overio tri boda za treću pobedu u poslednja četiri kola, posle očajnog starta u sezoni kada su nanizali četiri poraza.

Vejinović je od tri gola, dva postigao sa bele tačke, a jedan posle prelepog udarca iz slobodnjaka. Mladi Kelvin Lerdam je sa dva gola u prvih 14 minuta najavio trijumf domaćeg tima. Kod drugog gola mu je asistirao nekadašnji napadač Crvene zvezde, Abiola Dauda. Potom je Derijk nespretnom intervencijom zatresao sopstvenu mrežu, a onda je krenuo šou Vejinovića. Od 37. do 62. minuta je postigao het-trik (jedan od penala iznudio Dauda) i pokopao sve nade gostiju iz Haga.

Vejinović sada ukupno ima četiri gola u prvenstvu i četvrti je strelac lige. Zabeležio je i tri asistencije što ga trenutno čini najkorisnijim fudbalerom Eredivizije.

Vejinović je momak rođen 1990. godine u Amsterdamu i prošao je omaldinske škole Ajaksa, Utrehta i AZ Alkmara. Upravo je u Alkmaru debitovao u profesionalnoj konkurenciji, ali je pravu afirmaciju stekao u Heraklesu gde je bio standardan četiri godine, da bi prošle godine prešao u Vitese gde je ubrzo postao glavni ideolog igre tima iz Arnema.

Prošao je sve mlađe selekcije Holandije i ima tri nastupa za mladu reprezentaciju ove zemlje. Ipak, s obzirom da nije debitovao za A tim (a, bilo je govora i o tome na kraju prošle sezone) i da ima srpski pasoš, ne postoji prepreka da zaigra za reprezentaciju Srbije. Činjenica da je Dik Advokat Holanđanin i da da pomno prati dešavanja u Erediviziji, može samo da mu bude olakšavajuća okolnost na putu do dresa Orlova. Naravno, ako u Viteseu nastavlja da pruža dobre partije...

EREDIVIZIJA - 8. kolo

Petak:
Vitese - Den Hag 6:1 (5:1)
/Lerdam 5, 14, Derijk 31 autogol, Vejinović 37, 40 penal, 62 penal - Kramer 21/

Subota:
18.30: Herakles - Breda
19.45: Kambur - Dordreht
19.45: Viljem II - Herenven
20.45: Utreht - Go Ahed Igls

Nedelja:
12.30: PSV - Ekscelzior
14.30: AZ Alkmar - Tvente
14.30: Fejenord - Groningen
16.45: Ajaks - Cvole 

(FOTO: Action images)

 


tagovi

Abiola DaudaEredivizijaEvropaHolandijaMarko VejinovićVitese

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara