"Slavlje posle Rakićevog gola"
"Slavlje posle Rakićevog gola"

Rakić bacio upravu u dilemu – treba li Zvezdi još jedan napadač?

Vreme čitanja: 3min | ned. 24.08.14. | 17:21

"Ako oni misle da treba – nema problema. Ja sam ubeđen da ću igrati dobro i davati golove", kaže za mozzartsport.com strelac pobedničkog gola iz derbija u Novom Sadu

Slavlje posle Rakićevog gola

Napadač Crvene zvezde Đorđe Rakić na slatke muke stavio je čelnike tog kluba! Odgovorni sa "Marakane" ne tako davno bili su rešeni da do kraja prelaznog roka angažuju još jednog centarfora i konkurenciju u špicu zaoštre do maksimuma. Ipak, bomba visokog Kragujevčanina, vredna velika tri boda iz Novog Sada, možda im je iz glave izbila misao da im je za šampionske ambicije potreban rasan napadač koji će garantovanti između 15 i 20 prvenstvenih golova.

Izabrane vesti

Mišljenja o igrama Đorđa Rakića su i dalje podeljena, ali govor brojki ide u prilog nekadašnjem mladom reprezentativcu naše zemlje. U prva tri kola Jelen Superlige postigao je dva gola, a na poslednja četiri takmičarska meča u crveno-belom dresu isto toliko puta je varao suparničke golmane. Ostvarenje sa "Karađorđa" ima posebnu težinu- Zvezda je prebordila prvo teško gostovanje, a Rakić je pobednosni gol postigao igrajući praktično sa jednom rukom.
"Prvi ozbiljan duel bio je koban za mene. Imao sam sreću da prvi pravi pokušaj krunišem golom, a kako je vreme prolazilo tako mi je bilo sve teže da igram. Ruka je počela da mi se koči... Saigrači su me hrabrili, govorili: ‘Ajde Đole, stisni zube...’ Više nisam mogao. Bukvalno sam pola sata igrao sa jednom rukom, ova druga mi je usled bolova u ramenu bila ukočena. To je za špica nerešiv problem. Nisam smeo da uđem ni u jedan vazdušni duel", kaže za naš portal Đorđe Rakić.

Veruje Rakić da će se već sutra staviti na raspolaganje šefu stručnog štaba Nenadu Lalatoviću.
"I dalje me boli rame, i dalje nemam pun pokret rukom. Isto kao na utakmici. Ako mi do sutra ne bude bolje dogovor je da odem na snimanje. Nadam se, ipak, da će sve biti u redu".

Pokušaj sličan onom plodonosnom u Novom Sadu visoki napadač imao je i tokom priprema u Sloveniji. Skoro sa iste pozicije odapeo je šut, ali je tada golman Hanovera bio uspešniji.
"Da, da to nije odbranio vodili bismo 3:0 protiv bundesligaša. Ali opet bolje što je sad ušla, a ne tad. Tek će se videti koliko je pobeda u Novom Sadu velika za nas. Igrali smo protiv ekipe koja nas je pošteno mučila, momci iz Vojvodine imaju ozbiljan kvalitet... Međutim, lepo je rekao šef da smo izginuli za pobedu. Meni se posrećilo da ponovo tresem mrežu na ‘Karađorđu’. Prošli put sam dao dva gola, ali ova utakmica je bila mnogo bitnija".

Skinuo je junak Zvezdine pobede u Novom Sadu veliko opterećenje sa leđa prošle sedmice. Kada je zatresao mrežu Jagodine kompletna ekipa, uključujući rezerevne igrače i stručni štab, mu je prišla i ćuškala po glavi. Slika koja je jasno pokazala koliko je u tom trenutku Rakić želeo da prekine post iz pripremnog perioda.
"Svaki napadač razmišlja o golovima. Ponekad i nesvesno. Ali ne mogu da kažem da sam baš bio opterećen. Isto tako ne čitam napise, niti razmišljam o tome šta će biti ako ljudi u klubu angažuju još jednog napadača. Ako oni misle da treba tako da bude - nema problema. Ja sam i dalje ubeđen da ću igrati dobro i davati golove", rekao je Rakić.

Inače, trener Nenad Lalatović nastavlja sa novom praksom. Posle Rudara iz Kostolca i Sinđelića kombinovani tim crveno-belih u ponedeljak u 19 časova igra prijateljski meč protiv Kolubare iz Lazarevca. Duel na pomoćnom terenu "Marakane" je zatvoren za javnost.

(FOTO: crvenazvezdafk.coM)


tagovi

FK Crvena zvezdaĐorđe RakićSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara