"Klaudio Ranijeri"
"Klaudio Ranijeri"

Ranijeri: Monako će postati drugi Čelsi!

Vreme čitanja: 1min | pet. 24.05.13. | 12:48

Šampion Lige 2 pun samopouzdanja ulazi u novu sezonu

 

Klaudio RanijeriKako su stvari počele da se odvijaju pred sam kraj sezone, od Monaka tokom leta možemo očekivati da bude najaktivniji tim na tržištu. Ruski vlasnik, Dmitrij Ribovljev, planirao je da izdvoji oko 200 miliona evra za pojačanja, a prvih 70 miliona otići će u kasu Porta, s obzirom da su kaparisani Žoao Mutinjo i Džejms Rodrigez.

Izabrane vesti

Klaudio Ranijeri je u intervjuu za “Gazetu“ istakao da želi da stvori “drugi Čelsi“, a poznato je da je Italijan bio prvi trener u eri Romana Abramoviča na Stamford Bridžu. Te 2003. godine započeto je nešto što se danas naziva “komercijalni fudbal“.
“Monako će postati drugi Čelsi. Predsednik kluba želi da napravimo veliku priču iz svega ovoga. Naš cilj nije samo da se zaustavimo na prvom mestu u francuskoj ligi, već želimo da u narednoj sezoni obezbedimo učešće u Ligi šampiona, a onda će ambicije biti sve veće i veće“, rekao je Ranijeri.
“Naravno, ne treba samo da kupujemo napadače kako bismo postigli uspeh. Moramo da gradimo tim iz korena“.

Italijanski stručnjak se ne plaši za svoju budućnost u klubu, iako se poslednjih nedelja spekuliše o dolasku Roberta Manćinija, Rafe Beniteza, pa čak i Žozea Murinja.
“Svestan sam činjenice da je posao trenera Monaka sada jedan od najtraženijih, ali ne plašim se konkurencije. Imam još tri godine ugovora, koje planiram da odradim“, zaključio je Ranijeri.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Hames RodrigezEvropaFrancuskaKlaudio RanijeriLiga 1MonakoŽoao Mutinjo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara