""
""

Raport iz Valjadolida! Na koga igrati u Primeri?

Vreme čitanja: 2min | uto. 07.05.13. | 15:45

U sastavljanju tiketa pomoći će vam kondicioni trener i jedan od najbližih saradnika Miroslava Đukića – Dejan Ilić

 

Kondicioni trener Valjadolida, Dejan Ilić, rado je prihvatio poziv MOZZART Sporta da prokomentariše moguća dešavanja na dve utakmice španske Primere koje se igraju sutra. U prvom meču Selta dočekuje Atletiko iz Madrida.
"Selta je 19. sa 31 bodom, dok je Atletiko treći sa 69 bodova i praktično je obezbedio Ligu Šampiona", ističe Ilić.
"Jorgandžije ne zanima drugo mesto već su fokusirani na osvajanje trofeja u Kupu. Zbog toga je pod znakom pitanja sastav koji će početi utakmicu u Vigu. Jasno je da se gosti neće unapred predati. Selta mora mnogo da rizikuje, bod malo znači, domaćin će od prvog minuta napasti jer tako igraju poslednjih par mečeva. Rizikovaće puno, bore se do samog  kraja i dosta golova su postigli u samoj završnici utakmica. Pobednika može da presudi veća želja igrača Selte da trijumfuju. Što se Valjadolida tiče, koji se nalazi u mirnoj zoni, više nam odgovara da Selta ne pobedi".

Izabrane vesti

Drugi par čine madridski Real i Malaga.
"Real je pod utiskom ispadanja iz Lige šampiona. Protiv nas su izašla samo trojica igrača koja su bila u sastavu za Borusiju. Ipak, Real je Real, na terenu su bili Benzema, Kaka, Pepe... Oni imaju veliki fond igrača i ime kluba ne dozvoljava da kalkulišu protiv bilo koje ekipe. Odlazeći Murinjo će želeti makar jedan trofej i verovatno će kalkulisati sa sastavom protiv Malage. Gosti su u slaboj formi, imaju individualni kvalitet ali su se istrošili. Malaga se bori za ligu Evrope mada, ima problem sa UEFA. Realno je da dođe jedinica".

Valjadolid bez pritiska dočekuje finiš sezone mada će za protivnike imati ekipe koje se grčevito bore za opstanak.
"Igramo protiv La Korunje koja je u zoni ispadanja i mora da igra na sve ili ništa. U finišu gosti igraju dobro, vezali su par pobeda, mogu da trijumfuju. Valjadolid se neće opustiti želimo da matematički obezbedimo opstanak. Potom gostujemo Barseloni pa nam je bitan dobar rezultat iz subotnjeg meča. Zatim dočekujemo Seltu, pa gostujemo poslednjeplasiranoj Majorci. Sve su to mečevi sa ranjenim zverima".

Prošle sezone ste sa Seltom i La korunjom vodili borbu za plasman u Primeru.
"Neka tradicija se nastavlja. Valjadolid u znatno ugodnijem položaju dočekuje Seltu i La Korunju. Praktično rešavamo sudbinu oba sastava, biće interesantno. Što se nas tiče svi igrači su zdravi. Naš cilj je da mirno dočekamo kraj prvenstva, obezbedimo opstanak i odemo na zasluženi odmor. Naš stručni štab ima ugovorenu I treću sezonu sa Valjadolidom", zaklučio je trener u stručnom štabu Valjadolida, Dejan Ilić.


tagovi

Dejan IlićEvropaPrimeraŠpanijaValjadolid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara