""
""

Raport iz Valjadolida: U Primeri nema kalkulisanja

Vreme čitanja: 2min | ned. 26.05.13. | 18:43

Pročitajte očekivanja kondicionog trenera ekipe sa stadiona Hose Zorilja Dejana Ilića pred finiš španskog prvenstva

Polednja dva kola španske Primere doneće  konačnu odluku o putnicima u drugu ligu. Zajedno sa kondicionim trenerom Real Valjadolida, Dejanom Ilićem, analizirali smo utakmice klubova koji se nalaze  u opasnoj zoni.

Krenuli smo od meča Betis - Saragosa.
"Betis nije obezbedio izlazak u Evropu, a ima tri boda više od Valjekana. Značajno su kvalitetniji od Saragose i svaki rezultat osim pobede tima iz Sevilje bio bi veliko iznenađenje. Naravno ekipe koje se bore za goli život mogu da naprave čudo, ukoliko Saragosa ostane bez bodova biće u velikom problemu. Uveren sam da će na utakmici biti golova jer Betis igra ofanzivno".

Izabrane vesti

Kao Saragosa i Majorka se nalazi u velikom problemu a u 37. kolu igra protiv madridskog Atletika.
"Atletiko je takmičarska ekipa koja maksimalno ulazi u svaku utakmicu. To su pokazali na meču Selta - Atletiko, pred Kup kralja, kad su svi mislili da će izvesti kombinovani sastav, a oni se pojavili u najjačoj postavi. Kvalitetniji su od Majorke, igraće bez kalkulacija ali gosti se bore za opstanak i potrebna su im sva tri boda. Verujem da će doći jedinica. Majorka je zaslužila da ispadne iz lige, mogu se sačuvati jedino ukoliko u poslednja dva susreta osvoje svih šest bodova  što je teško osvarljivo".

Poslednja Selta bodove spasa potražiće u duelu sa vašom ekipom.
"Valjadolid ide na pobedu i neće biti bilo kakvih kalkulacija. Još od prošle godine napravio se rivalitet među nama, igrači će igrati maksimalno i ako je moguće da pobedimo sa 5:0, to ćemo uraditi. Bolji smo od Selte i verujem u našu pobedu. Takođe, nama je bitno da popravimo plasman jer svako bolje mesto donosi više novca od televizijskih prava. Ulazimo u meč kao da igramo protiv Reala ili Barselone".

La Korunja se nalazi na sedamnaestoj poziciji sa bodom više od Saragose, a bodove spasa potražiće u meču sa Malagom.
"Posle ispadanja iz Lige Šampiona Malaga igra slabo. Imaju problem sa UEFA i nije jasno da li će igrati u Evropi. La Korunja poseduje kvalitet, mogu da pobede u ovoj utakmici ali ne igraju naročito dobro. Gosti drže sudbinu u svojim rukama i od svih ekipa koje su u opasnoj zoni najbliži su bodovima".

Osasuna bi u meču sa Seviljom trebalo da se obezbedi i upiše nove bodove.
"Opasni su na svom malom terenu, pred velikim brojem navijača. Očekujem tvrdu utakmicu, sa malo golova i prednost dajem domaćem sastavu. Osasuna je na svom stadionu pobeđivala i Barselonu".

 Kako stvari stoje Selta i Majorka su jednom nogom drugoligaši.
"Upravo tako, treći klub će se tražiti između Saragose i La Korunje, ali je i Saragosa bliža ispadanju", zaključio je najbliži saradnik Miroslava Đukića.

(FOTO: Action images)

 


tagovi

Dejan IlićEvropaPrimeraŠpanijaValjadolid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara