"Vuk Rašović"
"Vuk Rašović"

Rašović preti: Mi smo Partizan - šampion i nerado viđen gost na Zvezdinom stadionu!

Vreme čitanja: 3min | pet. 01.11.13. | 13:43

Iako je, prema rečima trenera kluba iz Humske, za Ginisov rekord podatak da crno-belima već 18 i po godina nije sviran penal u večitim derbijima

Vuk RašovićNije nas navikao Vuk Rašović da se razmeće pretećim izjavama, ali se u njegovim rečima pred 145. večiti derbi vidi se da šef struke Partizana nije uplašio značaja utakmice. Štaviše. Deluje, kao retko kad, da su u Humskoj uvereni u trijumf.

Činjenicu da se derbi igra na stadionu Crvene zvezde Rašović ne smatra za presudnu.
"Jeste blaga prednost kad igraš kod kuće, ali u poslednjih šest ili sedam godina rezultati su takvi da mi nismo rado viđen gost na njihovom stadionu. Oni su pod većim pritiskom, jer je Partizan šest puta prvak uzastopce, izjednačili smo se po ukupnom broju titula i trenutno smo prvi na tabeli. Mi smo u blagoj prednosti, ne Zvezda", decidan je Rašović suprotno uobičajenim izjavama trenera koji se često trude da sa ekipe skinu teret favorita.

Izabrane vesti

Rašović nema problem sa tim. Uostalom, Zvezda mu nije dala mnogo razloga za strah.
"U večitim derbijima (Kup utakmice se ne računaju, prim.aut) izgubio sam samo kao pomoćnik Slaviše Jokanovića sa 1:4. U Kupu 1999. godine još jednom sa 4:2 kada sam bio strelac. Oba meča koja sam igrao kao starter dobili smo. A lepo je setiti se i mog prvog trenerskog derbija pre šest meseci i ne bih imao ništa protiv da se ponovi sve što je bilo na 144. večitom derbiju. Ovo su utakmice za koje se živi. Imamo neverovatnu želju da pružimo maksimum, a očekujem i dobru igru i dobar rezultat na sutrašnjoj utakmici", na napušta optimizam Rašovića.

Čak ni  kad se pomene podatak da Partizanu penal nije sviran još od 99. večitog derbija marta 1995. godine. Tek da dočaramo koliko je dug taj period da kažemo da tada ni Saša Ilić još nije debitovao za Partizan. Andrija Živković nije bio ni rođen. Dakle, nema potrebe za pitanjem da li je Rašović odredio izvođača najstrože kazne?
"Kada razmišljamo o penalu o derbiju treba imati na umu podatak da nam je poslednji suđen pre 18 i po godina i tim povodom možda ne bi bilo loše kad bismo kontaktirali ljude iz Ginisove knjige rekorda".

To, ipak, ne znači da Rašović očekuje da će sudije krojiti i zbivanja na sutrašnjem susretu. Naprotiv, odluka da Milorad Mažić deli pravdu obradovala je sve učesnike derbija.
"Mažić je naš najbolji sudija i to je odlično za derbi. Generalno, ne smatram da sudije greše namerno, jer se takve stari dešavaju u svakoj profesiji. Propusti arbitra su bili i na naš i na Zvezdin račun. Zato se i nadam da će sudije biti na nivou derbija".

Još jedna dobra vest za Rašovića je i to što u Humskoj nema ni povređenih ni suspendovanih igrača, dok Zvezda neće moći da računa na Aleksandra Kovačevića, možda čak ni na Miloša Ninkovića.

Jasno je, dakle, da će u domaćem timu biti kadrovskih promena, ali Rašović ne brine.
"Spremni smo na sve varijante protivnika, ali će dosta toga zavisiti od nas. Kolegi sa suprotne stative ostavljam da se pita kako ćemo mi igrati, a ne obrnuto", samouveren je Rašović.

I dobro raspoložen, opušten, nasmejan.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

145. večiti derbiFK PartizanSrbijaSuperligaVuk Rašović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara