""
""

Raspad karijere koji će ući u fudbalske udžbenike...

Vreme čitanja: 2min | pon. 23.01.17. | 19:49

Da li ga bar malo žalite?

Kada ponuda stigne sa svim onim silnim nulama i obećanjima od kojih zastaje dah, većina nema ni najmanju dilemu - daleka Kina se istog momenta učini kao obećana fudbalska zemlja. Malo je onih koji odole, a još je manje onih koji su, osim primanjima, zadovoljni sportskim rezultatima.

Izabrane vesti

Verovatno najbolji primer uništavanja jedne obećavajuće golgeterske karijere jeste slučaj Džeksona Martineza. Nekada jedan od najtraženijih napadača na svetu ne samo da je za godinu dana uspeo da svoju veštinu davanja golova potpuno ubije (četiri gola), već je svojim užasnim igrama izgubio mesto prvog napadača u Guangdžou Evergrandeu, pa je njegova sudbina vrlo neizvesna.

Brazilski stručnjak Luis Felipe Skolari nije uvrstio Martineza za listu igrača na koje računa za azijsku Ligu šampiona, tako da Kolumbijcu sada predstoji pauza sve do marta, kada počinje novi šampionat Kine. Ako i tada Skolari bude računao na njega, jer ne zaboravite da je dozvoljen broj stranaca smanjen na četiri - 3+1 iz Azije.

Da sve bude još gore po Džeksona posle pauze koja ga očekuje pronaći novi klub od leta neće biti nimalo lako. Da ne govorimo o nekom približno unosnom ugovoru kakav trenutno ima.

A setite se samo, pre svega godinu dana, vest o prelasku ovog momka iz Atletika u Guangdžou bila je svetska senzacija. Martinez je plaćen 42.000.000 evra što tada bio rekordan transfer kineskih klubova. Sa 12.500.000 evra po sezoni bivši napadač Porta (preko 100 golova za tri godine) postao je jedan od najplaćenijih igrača na svetu... Danas, Džekson nije dovoljno dobar ni da igra grupnu fazu azijske Lige šampiona. Da li će moći barem tamošnju ligu, ostaje da vidimo, za jedno dva i po meseca. Do tada, fudbal će moći samo da gleda na TV-u.

Kakav raspad... 

 


tagovi

međunarodni fudbalKinaEvropaDžekson Martinez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara