""
""

Raspada se Fiorentina! Najbolji igrači prelaze u Juventus, Milan i Inter

Vreme čitanja: 3min | uto. 04.07.17. | 19:59

Ko će ostati da igra?

Totalni raspad sistema u Fiorentini! Skoro svi najbolji igrač kluba iz Firence su zatražili transfere, ne žele više da igraju za Fiorentinu i najverovatnije će do kraja prelaznog roka pojačati najveće italijanske klubove.

Izabrane vesti

Sportski direktor Pantaleo Korvino je danas potvrdio ono što se najavljivalo prethodnih dana: Federiko Bernardeski, Borha Valero i Nikola Kalinić su zatražili transfere. A nisu jedini koji ovog leta napuštaju stadion Artemio Franki.

Atmosfera u Firenci je naelektrisana. Braća Dela Vale bi mogla da prodaju klub, a pod paljbom kritika je direktor Korvino. Navijačima je dosta njegovih mladih i neafirmisanih pojačanja i prodaje najboljih igrača. Korvinu niko ne spori da je sjajan lovac na talente, ali Fiorentini je potrebno nešto više od dovođenja i razvijanja mladih talenata u igrače za velike klubove. Nije cela poenta u zarađivanju novca na uštrb rezultata.

Zbog takve politike kluba, najbolji prvotimci su rešili da dignu ruke i da traže nove klubove. Jednostavno, Fiorentina ne nudi napredak u karijeri posle određene granice i svakako ne nudi borbu za trofeje. Za mlade i neafirmisane talente je to dobra sredina. Ali samo na nekoliko godina…

Prva zvezde Federiko Bernardeski je danas saopštio upravi kluba da ne želi da produži ugovor koji mu ističe 2019. godine. Fiorentina mu je ponudila 2.500.000 evra po sezoni, ali je on to glatko odbio jer može da pređe u Juventus ili Inter koji ga žele. Juve ga je naciljao kao najveće pojačanje ovog leta i spreman je da ponudi 35.000.000 evra plus Rinkona ili Sturara. Bernardeski vrši pritisak na klub da prihvati ponudu. Inter mu nudi ugovor vredan 5.000.000 evra po sezoni što je finansijski jača ponuda od Juventusove.
“Njegov menadžer Boco nam je rekao da Bernardeski nema nameru da produži ugovor, bez obzira što smo mu predstavili lepu ponudu. Igrač želi da ode”, potvrdio je Pantaleo Korvino.

Na pitanje da li igrač ide u Juventus, odgovorio je zagonetno:
“Juventus? Federiko je italijansko fudbalsko blago, bila nam je privlegija što ga imamo. Videćemo šta dalje…”

Španski vezista Borha Valero se seli u Inter. I to pošto ga je Fiorentina naterala da pređe u tabor Nerazura. On je toliko razočaran da je javno izvređao čelnike Fiorentine zbog čega mu je uprava kluba zapretila tužnom.
“Pričali smo sa njegovim agentom. Rekao nam je da Borha Valero želi u Inter. Juče su nas Nerazuri kontaktirali i rekli da ga žele. Sutra ćemo pričati direktno sa igračem i videćemo šta on hoće”, rekao je Korvino.

I dok su u klubu već uračunali pare od prodaje Bernardeskija i Borhe Valera, sa Nikolom Kalinićem je drugačija situacija. Hrvatski napadač ima ponudu Milana koji je spreman da ga palti 20.000.000 evra, ali Viola traži deset miliona više. Što se Kaliniću ne dopada jer se već dogovorio sa Rosonerima i insistira na transfer u Milan.
“Hvala Fiorentini na ove dve divne godine i šansi koju mi je pružila. Znam da me Milan želi i ovo je šansa koju ne želim da propustim. Želim korak napred u karijeri. Mislima da sam završio sa pričom u Fiorentini, želim da idem u Milan”, poručio je danas Kalinić.

Ali Korvino ima drugu priču…
“Milan nam je poslao ponudu za Kalinića, ali smo je odbili. Nismo želeli ni da pričamo, ni da pregovaramo jer on nije na prodaju. Neka potraže pojačanja na nekom drugom mestu”, rekao je Korvino.  

Očigledno je da ćemo gledati rat hrvatskog napadača i kluba zbog transfera…

Pomenuti triling je digao najvše prašine jer je reč o tri najbolja fudbalera Viole, ali još nekolicina igrača je spakovala kofere ili to upravo radi. Kristijan Teljo se vratio u Betis, Josip Iličić je prešao u Atalantu, Karlos Sančez je prešao u Kinu, Dajks je pojačao Fajenord, Gonzalu Rodrigezu je istekao ugovor, Badelj bira da li će u Romu, Milan ili Spartak, vezista Vesino najverovatnije ide, kao i golman Tatarušanu kojeg traži Nant.

Od 12 igrača koji su u prošloj sezoni odigrali preko 2.000 minuta, u klubu će najverovatnije ostati samo Astori i Tomović. Eventualno Vesino… Od pojačanja su za sada stigli samo defanzivci Vitor Ugo, Nikola Milenković i Bruno Gašpar. Mršavo za klub Violinog rejtinga. 

(FOTO: Action images)


tagovi

Serija APantaleo KorvinoNikola KalinićMilanJuventusItalijaInterFjorentinaFederiko BernardeskiBorha Valero

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara