""
""

Rastanak je bio neizbežan: Dortmund prodao Kubu Blaščikovskog

Vreme čitanja: 2min | pon. 01.08.16. | 00:45

Sledeća stanica - Volfzburg

Kada je prošla sezona završena Tomas Tuhel doneo je veliku odluku - da u Dortmundu napravi veliki rez i potpuno podmladi sastav. Učinio je to kupovinom osmorice igrača za neverovatnih 114.000.000 evra, ali se ujedno rešio i onih „starih“ igrača, za koje u njegovom sistemu više nema mesta. Tako je posle devet godina došao trenutak za rastanak Milionera i Jakuba Blaščikovskog

Izabrane vesti

Tuhel predstavio „Bejbi Dortmund“! Neka se Bajern ponovo plaši granitnog Žutog zida od 113.750.000 evra!

Prema saznanjima uvek dobro obaveštenog Bilda, Dortmund je prodao Kubu Volfzburgu za 5.000.000 evra i tako stavio tačku na plodnu saradnju koja je donela pet velikih trofeja - po dva u Bundesligi i Kupu i jedan u Superkupu Nemačke. Naravno i zvanje vicešampiona Evrope u sezoni 2012/13. U čoporu Vukova čeka ga trogodišnji ugovor. 

Miljenik Jirgena Klopa ni prošle sezone, bar na papiru, nije bio igrač Milionera. Sezonu je proveo na pozajmici u Fjorentini, ali su je gotovo potpuno uništile povrede. Doduše, kao i veći deo karijere. Ipak, u dresu Ljubičastih izgledalo je kao da tek hvata zalet za Evropsko prvenstvo, gde je ponovo bio onaj stari. Apsolutni heroj Poljske, koja se dugo mučila bez konkretnih poteza Roberta Levandovskog i Arkadijuša Milika, ali popularni Kuba je Poljake odveo do četvrtfinala. Nažalost, na putu daljeg uspeha isprečio se kasniji šampion - Portugalija.

To ipak nije bilo dovoljno da ubedi Tuhela da ostane u klubu. 

Pravim navijačima Borusije iz Dortmunda sigurno će nedostajati poljski ratnik. 

Sve informacije vezane za aktuelni prelazni rok možete pročitati u našem SPECIJALU, ili klikom na tag "LETNJI PRELAZNI ROK 2016".

(FOTO: Action Images)


tagovi

VolfzburgNemackaletnji prelazni rok 2016Jakub BlaščikovskiEvropaBorusija Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara