Rat Juventusa i Intera za zlatnog momka Portugalije

Vreme čitanja: 1min | sre. 02.01.19. | 21:59

Biće zanimljivo

Svaki prelazni rok donese bitku Juventusa i Intera na fudbalskoj pijaci, a tako će biti i ove zime, bar prema najavama sa Čizme. 

Stara dama i Nerazuri će se tokom januara juriti za potpis zlatnog momka Portugalije - Fransiska Trinkaoa. Talentovani napadač drugog tima Brage odavno je na radaru italijanskog šampiona, praktično još letos, kada se završilo Evropsko prvenstvo za igrače do 19 godina. Trinkao je tada vodio Portugaliju do zlata, a na kraju je bio najbolji strelac takmičenja sa pet pogodaka. Tada se pominjala suma od 15.000.000 evra, koliko iznosi njegova otkupna klauzula, ali do dogovora sa igračem nije došlo. Sada je, izgleda, situacija drugačija. 

Izabrane vesti

Novi direktor Juventusa, odnosno naslednik Bepea Marote Fabio Paratići bio je nedavno u Dubaiju gde se sastao sa portugalskim superagentom Žoržom Mendešom kako bi razgovarali o potencijalnom transferu. Paratići je rekao Mendešu, koji inače vodi računa o Bragi, da je spreman da plati 15.000.000 evra, ali tek posle pozajmice do kraja sezone, uz opciju kupovine na pomenutu sumu novca. U međuvremenu javio se i Inter koji je spreman odmah da plati Bragi 10.000.000 evra i uzme Trinkaoa, zbog čega je portugalski tim sada u fazi razmišljanja šta je činiti.

Trinkao važi za jednog od najtalentovanijih igrača u Portugaliji, pre samo nedelju dana napunio je 19 godina, ali retko dobija šansu u prvom timu Brage. 

Ko će dobiti ovaj derbi?

Foto: Reuters


tagovi

Fransisko TrinkaoZimski prelazni rok 2019

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara