"Kraljevska igra Reala na Enfildu"
"Kraljevska igra Reala na Enfildu"

Real granatirao Enfild pred El Klasiko, Ludogorec se upisao u istoriju bugarskog fudbala (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 22.10.14. | 22:30

Rutinskih 3:0 za Madriđane na gostovanju kod Liverpula. Bazel sa igračem manje aterirao u Sofiji

Kraljevska igra Reala na EnfilduDavno je prošlo vreme kada je Liverpul vladao Evropom. Čudesna noć iz čuvenog finala Lige šampiona 2005. ne dešava se svaki dan. Nema više Vladimira Šmicera ni Ćabija Alonsa, a ni Karlo Anćeloti nije čovek koji će dozvoliti da mu se ista greška ponovi dva puta. Madridski Real je sa tri brza gola u prvom poluvremenu granatirao Enfild i najavio paklen El Klasiko sa Barselonom – 3:0 u trećem kolu Grupe C najkvalitetnijeg klupskog takmičenja na planeti.

O razlici u kvalitetu… Pa, o tome se već sve znalo. Samos u najzagriženiji fanovi Redsa mogli da se bez osnova nadaju da će četa Brendana Rodžersa moći da se nosi sa Kraljevskim klubom. Objektivno, bilo je preambiciozna zamisao.

Izabrane vesti

Svega 23 minuta Liverpul je koliko-toliko parirao moćnom gostu, a onda je Hames Rodrigez poslao doktorsku loptu preko odbrane domaćina i izbacio Kristijana Ronalda samog pred Simona Minjolea. U takvim slučajevima zna se šta sledi. Volej za 1:0 i jubilarni 70. gol Portugalca u evropskoj eliti.

Ispred njega sada je samo legenda Reala Raul sa 71 pogotkom. Kora iza Ronalda ljuti rival Lionel Mesi koji je na koti 69.

Dva preostala gola nisu bila toliko oku prijatna, ali je Karim Benzema pokazao da je, ma koliko bio osporavan, ipak egzekutor najviše klase. Već do poluvremena sve je bilo gotovo, ali Madriđani nisu ponovili grešku Milana i od pre devet godina kada su Rosoneri dozvolili Redsima da se razmašu. Istina, nije ni ovaj Liverpul onaj koji je vodio Rafa Benitez.

Tek tr

LIVERPUL – REAL MADRID 0:3 (0:3)
/Ronaldo 23, Benzema 30, 41/

Stadion: Enfild;
Sudija: Nikola Ricoli (Italija);

Liverpul (4-3-3): Minjole - Džonson, Lovren, Škrtel, Moreno - Džerard, Henderson (od 67’ Džan), Alen – Koutinjo (od 68’ Marković), Sterling – Baloteli (od 46’ Lalana);

Real Madrid (4-2-3-1): Kasiljas - Arbeloa, Varan, Pepe, Marselo (od 85’ Načo) – Kros (od 81’ Ilaramendi), Modrić - Hames Rodrigez, Isko, Ronaldo (od 75’ Kedira) – Benzema.

Kraljevski klub je tako praktično već obezbedio mesto među 16 najboljih na Starom kontinentu pošto je na papiru moguće, ali u praksi nezamislivo da će u konkurenciju kakvu ima u Grupi C ispustiti šest bodova prednosti nad Liveprulom, Bazelom i možda i najprijatnijim iznenađenjem, sezone Ludogorecom.

U Sofiji je, naime, golom Jordana Mineva u prvom minutu sudijske nadoknade savladan Bazel sa 1:0 pa se Ludogorec upisao zlatnim slovima upisao u istoriju fudbala u svojoj zemlji kao prvi bugarski tim koji je ostvario pobedu u grupnoj fazi Lige šampiona. Štaviše, Ludogorec je prvi bugarski predstavnik koji je osvojio bod.

Istina, večeras je imao i pomoć protivnika, pošto je nesmotreni Žofri Sere Dije već u 18. mestu nagazio Kozmina Mocija i zaslužio crveni karton

Borbeni Švajcarci su, doduše, do kraja prvog poluvremena uspevali da odolevaju. Međutim, u nastavku su izgubili snagu, pa se uglavnom igrala viktorija pred golom Bazela. I taman kada su se gosti ponadali da će se kući vratiti neporaženi usledio je šok u sudijskoj nadoknadi.

Defanzivac Kozmin Moci je u Razgradu slavljen zbog iznuđenih odbrana u penal seriji baraža sa Steauom. Jordan Minev je novi heroj Bugara.

LUDOGOREC – BAZEL 1:0 (0:0)
/Minev 90+1/

Stadion: Vasil Levski, Sofija;
Sudija: Deniz Ajtekin (Nemačka);

Ludogorec (4-2-3-1): Stojanov - Kaisara, Terzijev, Moci, Minev - Ešpinjo, Đakov – Aleksandrov (od 81’ Vanderson), Abalo (od 77’ Misiđan), Marselinjo – Bezjak (od 67’ Junes);

Bazel (4-3-2-1): Vaclik - Džaka, Šar, Suhi, Aliji (od 75’ Arjeti) - Elnenji, Fraj, Dije – Kalja (od 84’ Hamdui), Gonzales (od 87’ Sio) – Embolo.

(FOTO: Action Images)


tagovi

BazelBugarskaEngleskaEvropaKarim BenzemaKristijano RonaldoLiga šampionaLiverpulLudogorecReal MadridŠpanijaŠvajcarska 1Žofri Sere Dije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara