""
""

Real ima Serhija, a Čelsi Gerija! Šekspir probudio ONAJ Lester! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 18.03.17. | 17:59

Londonski Plavci u uzbudljivom finišu slavili na gostovanju Stouku

Real Madrid ima Serhija Ramosa, a Čelsi Gerija Kejhila. Štoper engleske reprezentacije još jednom je pokazao koliko je važan za londonske Plavce koji su uz dosta muke u gostima savladali veoma dobri Stouk Siti sa 2:1 u utakmici 29. kola Premijer lige.

Izabrane vesti

Ekipa Antonija Kontea sada ima čak 13 bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Totenhem koji u nedelju igra svoj meč ovog kola.

Mučio se Čelsi sa nezgodnim domaćinom na Britanija stadionu, ali je onda Kejhil tri minuta pre kraja utakmice pokazao zašto ume da bude i kralj protivničkih peteraca. Odlično se snašao posle kornera i nespretne intervencije domaćih, poslavši loptu u gornji desni ugao.

Inače, Plavci su veoma dobro počeli meč i u 13. minutu i pogotkom Vilijana iz slobodnog udarca došli do vođstva. Ipak, Stouk se nije predavao i takav pristup im se isplatio u 37. minutu, pošto je baš Kejhil napravio penal. Siguran je bio Džonatan Volters.

Ovo je fudbalerima Čelsija bila četvrta uzastopna pobeda u svim takmičenjima.  

Kristal Palas je na svom terenu savladao ekipu Votforda sa 1:0 i napravio još jedan važan korak u borbi za opstanak u elitnom engleskom fudbalskom društvu.

Ipak, najzaslužniji za trijumf domaćeg ekipe na Selharst parku bio je napadač Votforda Troj Doni koji je u 69. minutu zatresao sopstvenu mrežu.

Srpski reprezentativac Luka Milivojević standardno je zauzeo svoje mesto u prvoj postavi Kristal Palasa i odigrao je sasvim korektnu utakmicu.

Fudbaleri Evertona ne odustaju od borbe za mesto koje vodi u Ligu šampiona, a ekipa Ronalda Kumana relativno rutinski je na Gudisonu došla do trijumfa nad Halom (4:0) koji je utakmicu završio sa igračem manje, četvrti put ove sezone.

Pocrveneo je Tom Hadlston u 73. minutu, a pogotke za Karamele postigli su Kalvert Levin u devetom i Ener Valensija u 78. minutu. A onda je u samoj završnici meča na scenu stupio Romelu Lukaku koji je golovima u prvom i četvrtom minutu sudijske nadoknade definitivno nokautirao rivala.

Lester se definitivno probudio. Šta god da je uradio Ranijerijevi naslednik, Kreg Šekspir, uspelo je. Lisice su večeras u Londonu iznenadile Vest Hem i slavile sa 3:2.

Džejmi Vardi pružio je partiju na nivou prošlosezonskih šampionskih. Najpre je u petom minutu asistirao Rijadu Marezu za 1:0, a onda je u 38. postigao gol za 3:1. Strelac drugog pogotka za goste bio je Robert Hut u sedmom minutu. 

PREMIJER LIGA - 29. kolo:

Subota:
VBA - Arsenal 3:1 (1:1)
/Doson 12, 75, Robson Kanu 55 - Sančez 13/

Kristal Palas - Votford 1:0 (0:0)
/Dini 69ag/

Everton - Hal 4:0 (1:0)
/Kalvert-Levin 9, Valensija 79, Lukaku 90/

Stouk - Čelsi 1:2 (1:1)
/Volters 38pen - Vilijan 13, Kejhil 87/

Sanderlend - Barnli 0:0

Vest Hem - Lester 2:3 (1:3)
/Lancini 20 - Marez 5, Hut 7, Vardi 38/

18.30 Bornmut - Svonsi

Nedelja:
13.00 Midlzbro - Mančester Junajted
15.15 Totenhem - Sautempton
17.30 Mančester Siti - Liverpul

(FOTO: Action Images)
 


tagovi

VilijanPremijer ligaLuka MilivojevićLester SitiKristal PalasHal sitiGeri KejhilEvertonDžejmi VardiČelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara