"Aleksandar Aranitović bio je udarna igla "
"Aleksandar Aranitović bio je udarna igla "

Real je šampion Evrope, a Zvezda ima čime da se ponosi! Aranitović, Stojanović i Simanić su klasa, crveno-beli imaju zlatne momke

Vreme čitanja: 2min | ned. 17.05.15. | 14:00

Umalo da klub sa Malog Kalemegdana odbrani juniorski kontinentalni pehar...

Aleksandar Aranitović bio je udarna igla

Juniori madridskog Reala uspeli su da se osvete Crvenoj zvezdi za prošlogodišnji poraz u evroligaškom finalu i u reprizi najjače utakmice najboljih juniora na kontinentu dođu do toliko čekanog pehara i na najbolji mogući način najave veliko finale koje uskoro igraju starije kolege! Kraljevići su napravili iskorak u odnosu na prošlu sezonu i titulu prvaka Španije dodali su i naslov najbolje ekipe u Evropi pobedom rezultatom 73:70 (15:22, 24:15, 20:14, 14:19), ali Slobodan Klipa i Crvena zvezda imaju čime da se ponose! Aleksandar Aranitović, Vojislav Stojanović i Boriša Simanić zaista su klasa za sebe i budućnost srpske košarke, ali kompletna generacija pokazala je zašto su mnogi padali pod naletom Crvene zvezde!

Izabrane vesti

Učenici Slobodana Klipe dobro su počeli meč vođeni odličnom igrom tandema Stojanović - Aranitović, ali su svi napori crveno-belih brzo pali u vodu. Domaćin je na krilima Luke Dončića, mlade senzacije i momka o kojem priča ceo svet, serijom 13:2 početkom druge četvrtine uhvatio rezultatski priključak, potom i potpuno preokrenuo rezultat i vodio glavnu reč na parketu praktično sve do samog kraja. Kada je jednom preuzeo prednost, Real je nije ispuštao sve do kraja zahvaljujući vrlo raspoloženim dugajlijama Barijeru i Justi, uprkos ogromnom pritisku i čvrstoj odbrani beogradskog sastava, što je meč uvelo u izuzetno uzbudljivu završnicu.

Košarkaši Zvezde imali su priliku da dođu do produžetka, ali je prvo mladi Nikola Rakićević napravio nesmotrenu grešku i „prodao“ loptu posle auta sa strane, da bi nakon Justina dva promašena bacanja Aranitović bio neprecizan pri šutu sa velike udaljenosti.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Žonatan Bareiro sa 19 poena, 15 koševa postigao je Santijago Justa, a poen manje Luka Dončić (2/5 za dva, 3/12 za tri), uz 11 skokova, pet asistencija, ali i sedam izgubljenih lopti. U timu Zvezde istako se supertalentovani Aleksandar Aranitović sa 26 poena, šest skokova i pet ukradenih lopti, a dvocifren učinak imali su Vojislav Stojanović (15p, 12sk, 6as, 2uk) i Boriša Simanić (11p, 11sk).

U finalu seniorske konkurencije od 20 sati sastaju se Real i Olimpijakos.

(FOTO: MN Press)


tagovi

Vojislav StojanovićLuka DončićKK Real MadridJuniorska EvroligaEvroligaFK Crvena zvezdaBoriša SimanićAleksandar Aranitović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara