Real odabrao Marselovog naslednika

Vreme čitanja: 2min | čet. 27.12.18. | 12:25

To je i primarna meta u letnjem prelaznom roku...

Bombe za bombe, senzacionalizam za senzacionalizam, a pravi i realni ciljevi za ozbiljnu priču. Real Madrid je, piše danas madridski As, odredio primarnu metu za letnji prelazni rok. Ni Azar, ni Kejn, ni Nejmar, ni Mbape, niti bilo ko od silnih zvezda koje su se pominjale poslednih nedelja i meseci. Kraljevski klub je zacrtao da za narednu sezonu pazari novog levog beka. Radi se o jednom od najboljih igrača Betisa ove sezone, Žunioru Firpou (22). 

Mladi momak poreklom iz Dominikanske Republike neizostavni je šraf Setijenove senzacije ove jeseni, iako mu je ovo faktički prva sezona na ozbiljnom nivou. Odigrao je 15 utakmica u La Ligi i još tri u Ligi Evrope, ali i to mu je bilo dovoljno da pokaže sav svoj raskošni potencijal. UEFA ga je posle samo 270 minuta na terenu uvrstila u idealni tim otkrovenja prve faze takmičenja. 

Izabrane vesti

Iako je Santijago Solari više puta isticao kako je potpuno zadovoljan kako Serhio Regilon odmenjuje legendarnog Brazilca Marsela na levom boku, u Madridu očito žele da se još bolje osiguraju. As ne potencira priču da će Marselo napustiti klub - mada, realno gledano, postoji sasvim osnovana opasnost od napada Juventusa na leto, o čemu se već i pisalo - već samo konstatuje da Brazilac u maju puni 31. godinu i da je prirodno razmišljati o zameni. 

Od današnjeg dana Real Madrid kao prioritet broj jedan pred sobom ima potpisavanje Žuniora Firpoa. Plan je da se ne ulazi ni u kakve pregovore sa Betisom, već da se aktivira otkupna klauzula. Kao u slučaju sa Serhiom Ramosom pre 13 godina, stoji u tekstu madridskog lista. 

Žunior je nedavno ugovorio produženje sa Betisom do 2023. Tom prilikom u ugovor je ubačena klauzula po kojoj Firpo može da ide ukoliko bilo ko u kasu kluba sa Benito Viljamarina upumpa 50.000.000 evra. As upozorava da će Real sasvim sigurno imati oštru konkurenciju u vidu Arsenala i Mančester Sitija, koji su takođe pokazali interesovanje, ali isto tako podseća na onu staru: "ako Real nekog zaista želi, taj će i završiti u Realu, ma koji klub na svetu hteo da ga dovede"

Real je zamenu za Marsela prvo video u Teu Ernandezu, momku kog je gradskom rivalu Atletiku prošle godine platio 24.000.000 evra. Ispostavilo se "da to nije to". Ernandez je završio na pozajmici u Sosijedadu, a Madriđani su napali njegovog rođenog brata Lukasa, premda je njegova osnovna pozicija štoper. Pošto je stigao odgovor "ne", usledio je novi filter i odluka je pala na Žuniora Firpoa

Nema ni najmanje sumnje da je jesen za nama bila presudna prilikom odluke...


tagovi

MarseloŽunior Firpo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara