Realov ambis, Solari na ivici sloma i neka sačeka Žoze

Vreme čitanja: 4min | pon. 11.03.19. | 10:29

Sada je zaista samo pitanje momenta kada će Solari biti smenjen. Nedostaje samo da vidimo - ko će sesti na užarenu klupu posrnulog giganta?

Ne pamti se kada je madridski Real poslednji put došao na tako niske grane kao danas. Postronaldovska era donela je samo bol najvećem klubu sveta, a kroz sedam košmarnih dana Kraljevski klub je izgubio je celu jednu sezonu. I ne samo to.

Real je pogubio sve konce i sada se urušavaju sve konture izgrađene tokom ciklusa u kojem je evropska kruna osvojena triput zaredom, odnosno četiri puta u pet godina. Nemojte misliti da se Kralj neće ponovo uzdići. Možda to neće biti za godinu ili dve, ali će se o reinkarnaciji najtrofejnijeg sportskog kolektiva zasigurno pričati. Da bi se to dogodilo, madridski gigant mora prvo da ugasi požar koji nedeljama gori praktično u svim klupskim strukturama. Ekipa je podeljena na klanove, najveće zvezde su u međusobnim konfliktima, pojedinci vode tihi rat sa stručnim štabom, međuljudski odnosi su potpuno rastrzani, Santijago Solari je na ivici potpunog sloma, a Florentino Perez ni sam ne zna šta tačno želi.

Izabrane vesti

U ovom trenutku niko sa sigurnošću ne može da tvrdi ko će voditi ekipu u okšaju sa Seltom za vikend. Santijago Solari je na ivici provalije i čeka se samo da ga prste sudbine (čitaj: Florentino Perez) gurne u zaborav. Iako se već posle ubedljivog trijumfa nad Valjadolidom očekivalo da će se Solari oprostiti od trenerske funkcije u Realu, Florentino Perez je odložio konačnu odluku, mada postoje stidljive najave da bi sve moglo da bude poznato već danas popodne.
„Situacija je jako komplikovana jer se ništa pozitivno ne dešava. Solari je naš trener i potrebno je da svi budemo s njim“Načova je poruka posle trijumfa nad Valjadolidom.

Realov direktorski bord još nije doneo nikakvu odluku prevashodno jer se čekaju rezultati pregovora na više strana. Santijago Solari je bivši, Zinedin Zidan je odjavio bivši klub jer ne želi da se vraća sada i sačekao bi leto, a uprkos najavama nekadašnjeg Realovog predsednika Ramona Kalderona da će Žoze Murinjo biti vraćen na staru funkciju posle šest godina, iz Madrida se začula poruka: „Neka čeka Žoze“.

Možda to i neće trajati dugo, ako se druge opcije ispostave kao nedovoljno dobre. Možda je to samo paravan za Murinjov nesmetani dolazak u špansku prestonicu, ko će ga znati... Možda Perez i njegovi najbliži saradnici ponovo šokiraju svet kao letos, kada je kao grom iz vedra neba došla vest da je Đulen Lopetegi novi šef struke. Kako se Real samo prevario...

U Madridu zasad strpljivo ćute i ne žele da potvrde, ali ni da demantuju priče da će Santijago Solari biti smenjen. Legendarni Emilio Butragenjo je u razgovoru s medijima vešto izbegao ovu temu.

Sve oči španske fudbalske javnosti trenutno su uperene u kontroverznog biznismena na čelu madridskog Reala. Njegova vera u Santijaga Solarija dovela je do toga da se tim raspadne, da se stvore unutrašnje podele i jedan od najškolovanijih fudbalera u timu stavi na margine.

Madridska štampa otkrila je da je na Realovom treningu u subotu, pred gostovanje Valjadolidu na Zorilji, došlo do žestoke rasprave dvojice kapitena – Serhija Ramosa i Marsela. Svedoci tvrde da je umalo došlo do fizičkog obračuna dvojice asova, ali da su ih saigrači razdvojili i sprečili dalju eskalaciju tenzija... Na kraju su se Ramos i Marselo pomirili, a navodni razlog svađe jeste način na koji je Brazilac sa svojim timom proslavio pobedu nad timom koji je Realov kapiten predvodio na treningu. Ramosu se to nimalo nije dopalo, zbog čega je došlo do verbalnog sukoba, Marselo mu nije ostao dužan, a nijedan nije krio nezadovoljstvo i bes. Navodno, nešto slično dogodilo se i pred debakl od Ajaksa u osmini finala Lige šampiona. Ova priča samo se nadovezuje na sve glasnije spekulacije o Ramosovoj raspravi sa Florentinom Perezom u svlačionici i zahtevu španskog defanzivca da ga klub isplati, kako bi mogao da ode. Zbog konfrontacije sa prvim čovekom kluba dobio je kaznu, ali je predvodio tim protiv Valjadolida.

Na kraju, na sve strane cure informacije o tome zašto Perez želi smenu na klupi što pre. Radi se o njegovoj smeni da predstavi potpuno novu trenersku strukturu u klupskoj akademiji, kako bi se pokrenuo novi projekat za budućnost. Ne treba zaboraviti da Solari ima otvorene ratne frontove sa Iskom i Marselom, zbog čega je prvi totalno marginalizovan ove sezone i služi kao sredstvo za „oštrenje“ autoriteta, dok je Brazilac ipak mnogo veća mačka da bi čak i Solari mogao tek tako da ga izbriše. Zbog toga je kroz posebnu lupu provučena situacija iz 89. minuta jučerašnje utakmice, kada je Marselo zamenio Regilona. Nikome nije bilo jasno zašto je Solari poslao Brazilca na teren baš u tom momentu, a pojedini kritičari tvrde da je to poslednji znak da je Argentinac bivši.

Sada je zaista samo pitanje momenta kada će Solari biti smenjen. Nedostaje samo da vidimo - ko će sesti na užarenu klupu posrnulog giganta?

Foto: Reuters


tagovi

Santijago SolariŽoze MurinjoMarseloSerhio RamosFlorentino Perez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara