"Duel sa Vilbekinom"
"Duel sa Vilbekinom"

Rebić: Izgledalo je malo nesigurno

Vreme čitanja: 2min | pet. 14.10.16. | 16:05

"Tek je prva utakmica, biće sigurno bolje iz meča u meč", istakao je mladi plejmejker u razgovoru za naš sajt

Duel sa VilbekinomJasno je da Stefan Jović ne može da igra 40 minuta, da provede toliko vremena na parketu i da igra na vrhunskom nivou bez izmene. U ovom momentu (dok ne dođe pojačanje na toj poziciji) njegova ispomoć je Nikola Rebić, momak koji ima 21 godinu i koji je već četvrtu sezonu u timu.

Od njega se očekuje da pokaže šta zna. Odigrao je 11 minuta protiv Darušafake i kaže da je to ipak znatan nivo iznad svega što su crveno-beli imali priliku da dožive do sada u sezoni.
"Sigurno težak poraz. To je to, Evroliga, 40 minuta je potrebna koncentracija. Poslednjih 30 sekundi se rešavalo na jednu loptu. Igrali smo na odličnom nivou protiv ekipe koja je stvarno sastavljena od odličnih individualaca. Jedna lopta je odlučivala", rekao je Rebić za MOZZART Sport.

Izabrane vesti

Imao je nekoliko nesigurnosti pri prenosu lopte.
"Nisam gubio toliko lopti koliko je sve izgledalo malo nesigurno. Ovo je prva utakmica, vremenom će sve izgledati sve bolje i bolje. Dobio sam veću šansu ove sezone i iz meča u meč će sve biti bolje. Mnogo mi znači što mogu da igram protiv tako snažnih igrača. Svaki minut koji provedem na parketu mi znači u ovim trenucima za dalje razvijanje", siguran je u sebe mladi plejmejker crveno-belih.

Duga klupa – razlika između želje, forme i objektivnih mogućnosti

U momentima kada je imao najveći pritisak Rebić je pokazao zube i prodrao do koša.
"Da. To je bilo i zbog taktičkih zamisli, bilo je neko udvajanje. Imam veće samopouzdanje nego prošle sezone, radio sam dosta preko leta, trenirao, i nema razloga da sumnjam u sebe. Uloga mi je da odmenim Jovića koliko je to moguće i da rezultat ne pada previše u tim momentima. Moj deo nije toliko poenterski, već da se razigra ekipa što više. Da ekipa bude stabilna, odbrana bude dobra", objašnjava Rebić.

Sledeća obaveza je u ABA ligi protiv Krke u ponedeljak od 18 časova.
"Neugodno je igrati protiv Krke u gostima, težak teren. Igraju dobro kod kuće, ali naš cilj se zna, ali idemo tamo da dođemo do trijumfa. Nema razloga da sumnjamo u sebe, sada treba da se pojača rad i biće sve kako treba", zaključio je Rebić.

Mladi plejmejker je ove sezone na Jadranu odigrao četiri utakmice i na njima prosečno beležio pet poena i tri asistencije uz odličan šut za tri poena od 44,4 odsto.

(FOTO: MN Press)


tagovi

SrbijaNikola RebićEvroligaFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara