""
""

Redsima su trešnjice baš slatke! Firmino i Staridž pocepali Bornmut za pet minuta (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 17.04.16. | 16:25

Liverpul rutinski dobio novajliju u Premijer ligi, mesto u prvih pet opet na vidiku, ali i dalje daleko...

Posle antologijskog duela sa Dortmundom, Bornmut je došao kao Trešnjica na vrhu! Gotovo mesec i po dana prošlo je od poslednje utakmice kada je Liverpul osetio slast pobede u gostima, a Danijel Staridž i Roberto Firmino potrudili su se da se crna serija konačno završi - 2:1.

Izabrane vesti

Ali, ni 14. trijumf u Premijer ligi nije prošao bez trzavica. Uprkos tome što je napadački duo Liverpula stvari postavio na svoje u samo pet minuta pre kraja prvog poluvremena, Džošua King se u samom finišu utakmice potrudio da Bornmut bar malo zagorča Redsima gostovanje. Gol u četvrtom minutu nadoknade pokrenuo je lavinu, a u redovima domaćih probudila se nada o osvajanju jednog boda. Već u sledećem napadu Bornmut je upravo i imao priliku da Redsima "poseče" krila. Den Gosling je primio loptu unutar peterca i uputio opasan udarac glavom, koji je prozujao nekoliko centimetara iznad prečke! Rezervni golman Deni Vard je u toj akciji imao ogromnu sreću.

Rezultat se više nije menjao, ali su fudbaleri dva tima pokazali kako se igra dobar, atraktivan fudbal – sa mnogo akcija, uzbudljivih trenutaka i kvalitetnih poteza gde su samo nijanse odlučile na kraju.

Liverpul je u vođstvo stigao preko Firmina. Prethodno je Staridž petom pokušao da savlada Boruca, koji je loptu odbio samo do brazilskog ofanzivnog veziste ostavio mu lakši deo posla. 

Samo nekoliko trenutaka kasnije Staridž je odelo asistenta zamenio golom i to kakvim. Džordan Ajb je poslao dubinsku loptu u šesnaestrerac domaćina, a Staridž je bio najviši u skoku, pa je glavom sa penala matirao Artura Boruca

Posle ovog trijumfa Liverpul skočio na deobu sedme pozicije sa 51 bodom, koliko ima i Sautempton, ali Sveci imaju dve utakmice više. Peta pozicija koju drži Mančester junajted sada je pet bodova daleko, s tim što i Đavoli imaju meč više u odnosu na Redse.

PREMIJER LIGA - 34. KOLO:

Subota:

Norič – Sanderlend 0:3 (0:1)
/Borini 41 pen, Defo 53, Vatmor 90/

Mančester junajted – Aston Vila 1:0 (1:0)
/Rašford 32/

Everton – Sautempton 1:1 (1:0)
/Funes Mori 68 - Mane 76/

Njukasl – Svonsi 3:0 (1:0)
/Lasel 40, Sisoko 82, Tausend 89/

Vest Bromvič – Votford 0:1 (0:1)
/Votson 27/

Čelsi – Mančester Siti 0:3 (0:1)
/Aguero 33, 54, 80pen/

Nedelja:
Bornmaut – Liverpul 1:2 (0:2)
/King 90+4 - Firmino 42, Staridž 45+2/

Lester – Vest Hem 2:2 (1:0)
/Vardi 18, Uljoa 90+3 - Kerol 83 penal, Kresvel 86/

17.00 Arsenal – Kristal Palas

Ponedeljak
21.00 Stouk - Totenhem

(FOTO: Action Images)


tagovi

Roberto FirminoPremijer ligaLiverpulEvropaEngleskaDanijel Staridž

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara